16
oktober
2023
|
09:56
Europe/Amsterdam

Inholland finalist bij werkgeversprijs

Nicole van Dijk en Ronald Paalvast, adviseurs banenafspraak en loopbaan

Hogeschool Inholland Haarlem is een van de drie finalisten van de Participatieprijs werkgevers Regio Zuid-Kennemerland 2023. De prijs richt zich op werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan het werk helpen en houden. Zij zijn de beste ambassadeurs van het inclusief werkgeven. Ronald Paalvast, adviseur banenafspraak en loopbaan, is trots dat Inholland finalist is. “We maken al een flink aantal jaren werk van meer diversiteit op de werkvloer. Mooi dat dit nu gezien wordt.” 

Foto: Ronald Paalvast en Nicole van Dijk – door Judith Buijze-Cappon

Sinds 2016 geeft Inholland structureel invulling aan de wet banenafspraak, waarin staat dat er meer arbeidsplaatsen moeten komen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Inholland wil een inclusieve organisatie zijn waarbij iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis voelt. We waarderen verschillen tussen mensen en willen dat iedereen zijn talenten kan benutten én naar vermogen kan bijdragen. Inmiddels is er voor zo’n 42 medewerkers een passende functie in de organisatie gecreëerd. “Veel collega’s zijn nu duurzaam bij ons in dienst, volgende week tekenen we weer een contract”, vertellen Ronald en zijn collega Nicole van Dijk. 

 Passende functie creëren
Zo’n passende functie helpt een team om iemands takenpakket te verlichten of om taken die nu blijven liggen bij iemand onder te brengen. Inholland werkt intensief samen met Jobstap om kandidaten te werven en te selecteren die talenten, affiniteit en ambitie hebben die bij de functie past. Binnen Inholland wordt er een persoonlijk werkbegeleider gezocht die het talent op de werkvloer begeleidt. Deze werkbegeleider krijgt hiervoor ook coaching on the job en een werkbegeleiderstraining van twee dagen via Jobstap.  

Ervaringsverhalen 
Geïnteresseerd in ervaringsverhalen van teamleiders, werkbegeleiders en geplaatste werknemers? Lees dan een van deze artikelen:  

Prijsuitreiking op 16 november 
Ronald en Nicole weten sinds eind september dat Inholland Haarlem finalist is bij de werkgeversprijs. De prijsuitreiking is op 16 november in de Koepel in Haarlem. “Nu begint het grote wachten”, zegt Ronald lachend. Al zitten ze voorlopig nog niet stil: Ronald en Nicole zijn onlangs geïnterviewd over hun nominatie (lees hier het interview). En binnenkort worden er filmopnames gemaakt bij de Pabo in Haarlem. Ronald: “Zo kunnen we ook visueel maken hoe een passende functie tot stand komt en hoe trots we daarop kunnen zijn.” 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.