Amsterdam/Diemen,
31
maart
2021
|
09:29
Europe/Amsterdam

Inholland in de media met #datmeenjeniet

Wat doe jij tegen online discriminatie?

#datmeenjeniet

Omdat haat en racisme op social media nauwelijks bestraft worden, wil een meerderheid van de Tweede Kamer de pakkans verhogen. Naar aanleiding van dit bericht was er in diverse media-aandacht voor #datmeenjeniet, een project van Movisie, Diversity Media en Hogeschool Inholland. Daarbij worden jongeren getraind om voor elkaar op te komen als ze online op discriminatie stuiten en te laten zien dat online discriminatie niet acceptabel is.

Lees over Noor die via RTL Nieuws én de website van Eva Jinek laat weten dat zij op social media erg veel haat en racistische opmerkingen over zich heen krijgt en hoe ze daarmee omgaat. Zelf is ze er inmiddels wel aan gewend, al betekent het niet dat het geen impact heeft. Maar vooral maakt ze zich zorgen over jongeren die te maken krijgen met een stroom aan haatdragende comments.

Via het online magazine ExpresZo is er aandacht voor #datmeenjeniet in de blog van Lian. “Stop online discriminatie. Het is kwetsend, pijnlijk en kan serieuze gevolgen hebben. Zelf kijk ik niet langer toe. Als ik haatreacties zie laat ik een positief bericht achter, al zijn het maar hartjes of vlaggetjes. Ook like ik vaak positieve berichten die bovenaan staan. Steeds vaker stuur ik iemand een persoonlijk bericht om wat extra liefde te strooien. Het zijn kleine dingen, maar ik denk dat die grote impact kunnen maken. In gesprek gaan met mensen die online discrimineren vind ik nog lastig. Gelukkig heeft #DatMeenJeNiet hele handige tips over hoe je zelf kunt ingrijpen bij online discriminatie.”

 

Meer info over #datmeenjeniet:

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.