Den Haag,
23
april
2024
|
16:50
Europe/Amsterdam

Inholland-studenten schitteren op het Haagse Bevrijdingsfestival

Op  zondag 5 mei organiseren de Haagse onderwijsinstellingen gezamenlijk de Hi The Hague Student Experience op het Bevrijdingsfestival. Samen herdenken en vieren we onze vrijheid op 5 mei.  Op verschillende Bevrijdingsfestivals staan we samen stil bij het feit dat we in Nederland in vrijheid leven en betuigen we steun aan anderen op de wereld die in onvrijheid leven. 

Bevrijdingsfestival Den Haag - Student Experience
Ieder jaar worden er op 5 mei 14 Bevrijdingsfestivals georganiseerd: in iedere provincie en in Amsterdam en Den Haag. Het Haagse Bevrijdingsfestival vindt plaats op het Malieveld en heeft speciaal voor studenten een eigen stuk op het festivalterrein: de Hi The Hague Student Experience. Vanaf 12.00 uur kunnen studenten en andere bezoekers elkaar hier ontmoeten en deelnemen aan activiteiten van studentenorganisaties. Een aantal studenten van het Studentsucces Centrum  van Inholland Den Haag maakt polaroidfoto's en geeft deze in een speciaal Inholland-hoesje mee aan bezoekers. Rond 16.00 uur zijn de bestuurders van de deelnemende onderwijsinstellingen aanwezig om elkaar en de Haagse wethouder Saskia Bruines te ontmoeten. Namens Hogeschool Inholland is Roelof Eleveld aanwezig.

Student dj's
En uiteraard is er volop muziek in de Student Experience. Verschillende student dj’s, die zijn geselecteerd tijdens de Haagse Student DJ Contest, treden op.  Een van de student dj's die op het podium verschijnt, is onze eigen Creative Business student Ikram Benomar Batti. 

Optreden Ikram 17.50 uur
Ikram komt uit Spanje en is naar Nederland verhuisd om te studeren. Haar passie voor elektronische muziek begon al op jonge leeftijd toen ze deze muziekstijl voor het eerst op YouTube hoorde. Ikram besloot te gaan produceren, kocht haar eerste dj-controller en ging thuis aan de slag. En met succes, ze treedt nu regelmatig op tijdens evenementen, is vaste dj op onze open dagen en werd tweede in de Student DJ Contest. 
Op het Bevrijdingsfestival kun je Ikrams kunsten vanaf 17.50 uur bewonderen. Daarnaast treedt ook onze oud-student Florian Wessiepe (DJ Wezz) op om 14.20 uur.

Kijk voor de gehele line-up van het Bevrijdingsfestival op www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl.
We zien jullie graag op het Malieveld op 5 mei!