Alkmaar,
25
oktober
2019
|
11:02
Europe/Amsterdam

Inspiratiebijeenkomst sociale inclusie en destigmatisering

untitled

Het Kennisplatform Sociaal Domein Noord-Holland organiseert donderdag 21 november in Alkmaar (Theater De Vest) een inspiratiemiddag over sociale inclusie en destigmatisering van mensen met psychische aandoeningen in de regio en in de wijk. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Waarom deze bijeenkomst?
Het ministerie van VWS vindt het belangrijk dat ook mensen met psychische problematiek volwaardig deel kunnen uitmaken van de samenleving en zich geaccepteerd voelen. Dat gaat soms niet vanzelf. Veel gemeenten en andere organisaties willen met uiteenlopende projecten de dialoog en verdere kennismaking in wijken en buurten bevorderen en het stigma op psychische aandoeningen verminderen. De staatssecretaris van VWS, Paul Blokhuis ondersteunt deze inzet van harte en wil verdere beweging stimuleren en inspireren.

Programma
Tijdens deze bijeenkomst krijg je goede voorbeelden om stigma op psychische aandoeningen te verminderen en sociale inclusie van wijkbewoners te vergroten. Je wordt gemotiveerd de dialoog en contact met elkaar te bevorderen. Laat je verder inspireren door gelijkgestemden en maak volop van de gelegenheid gebruik om te netwerken met en te leren van mensen die (ook) aan projecten werken op dit thema.

De inspiratiemiddag begint met een lunch vanaf 12.45 uur. Na afloop is er gelegenheid met elkaar te netwerken en na te praten onder het genot van een drankje. Ga naar de website voor het complete programma.

Voor wie?
Projectleiders, (gemeentelijke/provinciale) beleidsmakers en –adviseurs binnen het sociaal domein, mensen die in hun gemeente of regio werken aan destigmatisering en inclusie van mensen met psychische aandoeningen.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor de inspiratiebijeenkomst via de website.

Over het Kennisplatform Sociaal Domein Noord-Holland
In het Kennisplatform Sociaal Domein Noord-Holland werkt een groot aantal gemeenten, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en cliënt- en burgerorganisaties samen, waaronder Hogeschool Inholland (onderzoekslijn Empowerment en Professionalisering Sociaal Domein).