Amsterdam, Diemen,
02
december
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

International Talent Event Amsterdam in hybride vorm uitgevoerd

Het jaarlijkse International Talent Event is alweer voor de zevende keer gehouden op de gebruikelijke locatie in het Studenthotel aan de Wibautstraat. Wegens de coronacrisis werd ITEA dit jaar verschoven van mei naar november en in een hybride vorm uitgevoerd: deels fysiek en deels online. Dit keer met succes georganiseerd door AIESEC, een internationale non-profit studentorganisatie.

ITEA is een carrièredag voor (internationale) studenten en afgestudeerden die op zoek zijn naar een stage of baan in de Amsterdam en omstreken. Het evenement biedt een unieke gelegenheid om met internationaal gerichte startups, middelgrote bedrijven en multinationals kennis te maken. ITEA wordt jaarlijks georganiseerd door Hogeschool Inholland, de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam.

Accent op circulaire economie
De sfeer was als altijd ontspannen en speels, wat het makkelijk maakte om te netwerken. De ‘job fair’ gaf studenten de gelegenheid om via interactieve sessies bedrijven te leren kennen en zichzelf ook te pitchen. Workshops en presentaties met allerlei thema’s werden gegeven door bedrijven zoals Waldom, AB InBev, Henckel en Gartner. Dit jaar lag het accent op de circulaire economie. Bedrijven lieten zien hoe zij in een veranderende wereld omgaan met het toenemend belang van duurzaamheid door het verminderen van afval en het hergebruik van natuurlijke grondstoffen. Er vonden levendige en verdiepende paneldiscussies over dit onderwerp plaats.

Keynote speakers zoals Herman Mulder (Chair SDG Impact Economy Foundation) en Jos Akkermans (VU Associate Professor Sustainable Careers en Organizational Behavior), en workshops zoals die van Adams Multilingual Recruitment met als thema ‘Wat is de beste manier om te solliciteren?’ deden ITEA 2020 voorkomen als een ‘real live’ event!

Persoonlijk advies
Een aantrekkelijk extra onderdeel van ITEA is het carrièrecafé waar studenten persoonlijk advies krijgen over hun cv, LinkedIn-profiel en sollicitatiegesprekken in één-op-één-sessies met professionele carrièrecoaches. Een heel aantal Inholland-studenten profiteerde hier ook van. Inholland-studenten vertegenwoordigden ongeveer 20% van alle deelnemers, een nieuw record!

Een ander hoogtepunt was het panel met drie alumni van Creative Business, Business Innovation and Tourism Management: zij werden geïnterviewd over hun werkervaringen na het afstuderen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.