Haarlem,
03
april
2019
|
09:23
Europe/Amsterdam

International Week bij Inholland Haarlem: 15 - 18 april

Van maandag 15 tot en met donderdag 18 april vindt de International Week plaats bij Inholland Haarlem. De opleidingen Business Studies, Finance & Control en Tourism Management hebben voor hun studenten een mooi programma opgesteld. Internationale gastdocenten van universiteiten en hogescholen uit het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Tsjechië, Frankrijk en Rusland geven interessante gastcolleges en workshops. Dit is dé gelegenheid voor studenten om hun vakgebied ook eens vanuit een internationaal perspectief te zien.

Programma

Bij Business Studies geven de internationale gastdocenten colleges over Culture and Styles of Management, Research Skills for Marketeers, Entrepreneurship and Innovation, Strategic Marketing, International Tax en Transport law. En bij Tourism Management presenteren internationale gastdocenten het vak toerisme vanuit verschillende invalshoeken. Tijdens de gastlessen kunnen studenten ervaren hoe het is om vanuit een andere cultuur en onderwijssfeer college te krijgen.

Go International Market: 18 april
Op donderdag 18 april vindt van 14.30 tot 15.30 uur de Go International Market plaats in de centrale hal bij Inholland Haarlem. Een leuke meet & greet voor studenten die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen. Docenten en studenten met internationale ervaring beantwoorden graag alle vragen. Naast Business Studies, Finance & Control en Tourism Management, is ook Sportkunde op de markt vertegenwoordigd. En uiteraard is het International Office aanwezig om meer informatie te geven over stagelopen of studeren in het buitenland.

Marco Mosselman, projectleider van de International Week, vindt internationale oriëntatie van groot belang voor studenten: “De wereld wordt steeds internationaler; daarom is het heel nuttig om studenten kennis te laten maken met het buitenlandse onderwijs. We willen ze goed informeren over de mogelijkheden om in het buitenland te studeren. Zo’n studieperiode in het buitenland is een verrijking! Daarnaast vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.