Haarlem,
18
mei
2020
|
14:21
Europe/Amsterdam

International Week Pedagogiek voor het eerst online

Ondanks het coronavirus is de International Week van de opleiding Pedagogiek toch doorgegaan. Gastdocenten uit verschillende landen logden in in MS Teams om hun colleges over jeugdzorg te kunnen verzorgen. Alle tweedejaarsstudenten van de opleiding kunnen deze informatie gebruiken voor hun eindopdracht van het vak Jeugdzorg (inter)nationaal. 

Tijdens de International Week kregen tweedejaarsstudenten input van buitenlandse gastdocenten om de jeugdzorg in Nederland te kunnen vergelijken met de zorg in de ons omringende landen. Zo vertelde Christian Pedersen van Hogeschool Absalon uit Roskilde in Denemarken de studenten bijvoorbeeld dat in Denemarken een grote verantwoordelijkheid bij de gezinnen zelf wordt gelegd: "De maatschappij moet goede randvoorwaarden bieden, maar het is de verantwoordelijkheid van het gezin zélf om voor een goed gezinsleven te zorgen. " Verder staat ook in Denemarken 'empowerment' hoog in het vaandel, volgens Christian.

Verder vertelden Joost Devriese en Isabel Steverlynck hoe de jeugdzorg in Vlaanderen georganiseerd is. Zo kennen Vlaanderen en Wallonië elk hun eigen zorgsysteem. Zo zoekt in Vlaanderen een team ‘Jeugdhulpregie' samen met de minderjarige, zijn ouders en een contactpersoon naar het meest passende en beschikbare hulpaanbod.

Coördinator Internationalisering van de opleiding Pedagogiek, Marian de Jager, was erg tevreden over deze alternatieve International Week. Zij was erg te spreken over het enthousiasme waarmee de studenten de colleges hebben ontvangen. “Zij waren in groten getale aanwezig in Teams en stelden via dit platform ook actief hun vragen. Ondanks alles hoop ik toch dat deze week volgend jaar weer gewoon face-to-face georganiseerd kan worden!”

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Maud
20
May
2020
Super geregeld Marian!