Delft,
02
mei
2022
|
11:00
Europe/Amsterdam

Interview lector Patrick Huntjens: wat vinden we samen belangrijk?

Huntjens over een natuurlijk sociaal contract voor een betere samenleving

Capture

In On purpose #2, gaat circulair platform Circl in gesprek met Patrick Huntjens, lector Sociale Innovaties in het Groene Domein Patrick Huntjens. Het interview gaat over een natuurlijk sociaal contract voor een betere samenleving. 

In het voorjaar van 2020 in Nederland was er niet alleen een pandemie maar zag je in de media ook heel even iets anders ontstaan: ‘momentum’.  De coronacrisis zou hét moment zijn om de economie helemaal anders in te richten na de crisis. Om daarbij rekening te houden met mens en planeet. Door bijvoorbeeld lokaal te produceren en te consumeren, betere betaling in de zorg en bovenal bereed gedragen loyaliteit. Waarom is deze transitie niet geslaagd?

Als je het aan Patrick Huntjens vraagt is het antwoord duidelijk. Voordat duurzame of sociale transities succesvol kunnen worden moet er eerst iets anders gebeuren. Er is een ander verbond nodig tussen burger, samenleving, economie en overheid, met de daarbij behorende rechten en verplichtingen. Dit noemt hij een nieuw natuurlijk sociaal contract.

On purpose #2 is een initiatief van Circl: een circulair platform op de Amsterdamse Zuidas waar de benodigde krachten uit de samenleving, business en finance samen in beweging komen voor een duurzame wereld.

Bekijk hieronder het hele interview met Patrick