15
april
2024
|
07:29
Europe/Amsterdam

‘Je kunt niet falen als je niet opgeeft’

Start Up Campus Haarlem in gesprek met Augustin Ravidat

Augustin Ravidat portret2

Augustin Ravidat (23) studeert International Creative Business in Den Haag en is vanuit Frankrijk naar Nederland verhuisd. Hij is zijn eigen contentcreatiebureau begonnen, is songwriter en rapper.

For the English version, click here

Half werk is geen optie
“Mensen kennen mij als een hardwerkende, optimistische en creatieve jongen die veel ideeën heeft en de capaciteiten om creatieve projecten te creëren én af te maken. Half werk is geen optie voor mij. En die mentaliteit neem ik mee naar nieuwe projecten. Ik breng stabiliteit en betrokkenheid in het team. Ik ben geboren in Zuid-Frankrijk en opgegroeid in Pays de Gex, vlakbij Zwitserland. Ik ben op mijn zestiende begonnen met werken in de horeca. Na de middelbare school ging ik naar Lyon, maar ik vond het maar niks. Het voldeed niet aan mijn verwachtingen. Ik had een vriend in Den Haag wonen, die International Creative Business studeerde. Hij vertelde me dat de studie interessant was en dat je er veel kanten mee op kon. Hij nodigde me uit om langs te komen en ik ben gebleven.”

Augustin Ravidat SUCH

Beste professionele ervaring ooit
“Tijdens de eerste twee jaar bleef ik in Nederland en in mijn derde jaar kreeg ik een stage in Thailand. Een andere vriend van de middelbare school woonde daar. Hij was net een online bedrijf begonnen en had hulp nodig bij het lanceren van zijn YouTube-kanaal. Daarheen gaan was mijn beste professionele ervaring ooit. We hebben veel gewerkt in Thailand. In het begin werkte ik aan zijn online bedrijf dat content maakt over dropshipping voor de Franse markt. Maar vanaf het begin wilden we graag video's maken. We bleven brainstormen over wat zou werken en wat niet. Ik gaf hem ideeën en monteerde de video's. Ik vond het zo leuk dat dit ook het begin van mijn eigen bedrijf was.”

Ik versnel creatieve projecten
"Ik wil content-creators helpen om de best mogelijke content die zij kunnen maken, te publiceren. Ik geef ze innovatieve ideeën en verlicht hun frustraties als het gaat om videobewerking, data-analyse en algoritmes. Mijn talent is om makers te helpen succesvol te zijn in hun werk, maar bovenal zorg ik ervoor dat de creatieve projecten op tijd af zijn. Ik weet hoe creatieve breinen werken. Je wordt enthousiast, je begint te creëren en dan is je hoofd alweer bezig met het volgende project. Dit is waar ik om de hoek kom kijken. Ik zeg dan op mijn beurt: laat mij dat deel voor mijn rekening nemen, zodat de makers creatief kunnen blijven op hun eigen manier. Het is een win-winsituatie. Klanten kennen mij als een betrouwbaar, prettig persoon om mee samen te werken en als een snelwerkende video-editor. Ik versnel creatieve projecten op manieren waar het meestal aan tijd ontbreekt. Ik ben daar zeker trots op.

Augustin Ravidat

Geweldige manier om mijn gedachten te uiten
“Naast mijn studie en contentcreatiebureau ben ik bezig met muziek. De vriend die mij in Den Haag heeft gehaald is een geweldige muzikant. In de zomer van 2020 ben ik begonnen met het schrijven van songteksten. Al bijna vier jaar schrijf ik één keer per week. Geen volledig nummer, maar ik probeer er consequent in te blijven. Ik weet niet hoe ik een instrument moet bespelen, maar ik weet wel hoe ik moet rappen en woorden op het tempo moet zetten. En eerlijk, ik vind het geweldig! De eerste keer dat ik het probeerde, voelde ik meteen de vibe. Het is een geweldige manier om mijn gedachten uit te drukken. Ik wist toen al hoe ik mezelf moest uitdrukken, maar muziek hielp me om me nog meer open te stellen. Ik heb niet de behoefte om op te treden. Ik wil vooral muzikanten helpen met goede teksten, creatieve ideeën of structuren, zodat zij zich op de muziek kunnen richten. Je kunt mijn gepubliceerde muziek vinden op Soundcloud en binnenkort breng ik samen met iemand anders muziek uit op Spotify. Klinkt goed toch?”

Begin gewoon en stop nooit
"Ik heb meegedaan aan het Startprogramma van Start Up Campus Haarlem. Ik ontmoette mensen met dezelfde mindset, met allemaal verschillende achtergronden en het was precies de omgeving waar ik wilde zijn. Het gaf me veel andere perspectieven. Ieder mens is uniek. Tegen studenten die overwegen om een eigen bedrijf te beginnen, zou ik willen zeggen: stop niet! Als je denkt dat je idee goed is. Begin gewoon en stop nooit. Op een gegeven moment werkt het. Mijn vriend uit Thailand zegt altijd: Je kunt niet falen als je niet opgeeft. Dus geef nooit op!"

Over SUCH

Start Up Campus Haarlem is dé plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Via een inspirerend programma van vijf maanden met evenementen en workshops werk je aan ondernemersvaardigheden en groeit je netwerk razendsnel. Ondernemerschap begint bij Start Up Campus Haarlem! Wil je weten wanneer het volgende Start of Groei programma start? Check onze Instagram of website.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.