Rotterdam,
26
april
2019
|
11:35
Europe/Amsterdam

Kom 9 mei naar het kenniscafé Impact reporting voor MKB

Op zoek naar een goede balans in people, planet en profit

Business

Startups, scale-ups en innoverende bedrijven zoeken steeds vaker de balans in ‘people, planet en profit’. De vraagstukken die hierbij horen komen aan bod tijdens het kenniscafé Impact reporting voor MKB op donderdag 9 mei bij Inholland Rotterdam, speciaal voor studenten, docenten, alumni en (duurzame) ondernemers. Meld je nu aan!

Ondernemingen worden niet alleen bestuurd op het realiseren van financiële doelstellingen, maar ook op waardecreatie voor mens en natuur. Voor stakeholders is het niet altijd duidelijk waarop wordt gestuurd. En dat terwijl veel belanghebbenden een bewuste keuze willen maken voor partijen met wie ze samenwerken.

Van 15.00 tot 17.00 uur (aansluitend is er een netwerkborrel) gaan deelnemers tijdens het kenniscafé dieper in op vraagstukken als:

  • Duurzame ondernemingen streven naar maatschappelijke waardecreatie met een gezond bedrijfsresultaat, maar hoe doen ze dat?
  • Beursgenoteerde organisaties rapporteren over de maatschappelijke waardecreatie in een jaarverslag. Hoe doen ze dat?
  • Mkb-ondernemers die waarde willen toevoegen verantwoorden daar niet over in een verslag. Waarom niet?
  • Het meten en aantoonbaar maken van de bereikte impact is een cruciaal onderdeel van de legitimiteit van een duurzame onderneming. Wat brengt het en hoe kun je dat doen?

Financieren van duurzame innovaties
Hogeschool Inholland leidt financiële business-professionals op voor de toekomst. Niet voor een baan, maar voor een carrière. Kennis van een duurzame financiering van duurzame organisaties is steeds meer een vereiste. Het doel van deze bijeenkomst is enerzijds het onderwijs te verrijken door docenten en studenten in contact te brengen en te koppelen aan professionals uit het werkveld. Anderzijds is het doel om het werkveld te verrijken met oplossingen waar je als professional zelf niet snel aan denkt.

Sprekers
Naast interessante discussies zijn de volgende sprekers uitgenodigd.

  • Gastspreker Ronald van Keeken, Impact Institute
  • Marleen Bartelts-Schilt, docent-onderzoeker onderzoekslijn Finance & Accountancy
  • Studenten Finance & Control Inholland Rotterdam

Meer informatie en aanmelden.