Diemen,
25
mei
2018
|
13:03
Europe/Amsterdam

Vooraankondiging Inspiratiebijeenkomst 25 juni:

‘Maak er samen werk van!’

Maak er samen werk van

Het afgelopen jaar hebben Hogeschool Inholland, Hanzehogeschool Groningen en de HAN samen onderzoek gedaan naar een betere ‘fit’ tussen activering in de WW en Bijstand. Vanuit Inholland heeft Piet Verstegen, onderzoeker bij het Business Research Centre, aan het onderzoek meegewerkt. Op 25 juni presenteren de lectoren de resultaten van hun onderzoek ‘Ruimte voor afstemming tussen WW en Bijstand: Maak er samen werk van!’ en delen ze succesverhalen en ontwikkelingen uit de praktijk.

De bijeenkomst is vooral gericht op kennisdeling en inspiratie. De lectoren delen, naast hun onderzoeksresultaten, succesvolle voorbeelden uit de praktijk en de do’s en don’ts als het gaat om samenwerking omtrent max-WW. Ook de landelijke ontwikkelingen binnen UWV worden in de inspiratiebijeenkomst belicht. Benieuwd naar hoe UWV en gemeente elders in het land een succesvolle aanpak hebben gecreëerd om instroom in de Bijstand vanuit de WW te voorkomen? Welke plannen en/of initiatieven zijn er in de diverse regio’s om activering tijdens de WW en de Bijstand dichter bij elkaar te brengen? Na afloop van de bijeenkomst kunnen de aanwezigen met elkaar in gesprek over hoe ze hun eigen plannen verder vorm kunnen geven.

Over het onderzoek
Het onderzoeksvoorstel voor ‘Van de WW in de Bijstand’ is ingediend door enkele lectoren uit het HRM-lectorennetwerk Nederland en wordt gefinancierd door Stichting Instituut Gak. Het onderzoek is gericht op ‘fitting practices’ en innovatievoorstellen voor de afstemming van activeringregimes van UWV en gemeente. Vijf samenwerkingsverbanden in het land tussen UWV en gemeente worden belicht, te weten Drechtsteden, Rotterdam Zuid, Werkplein Drentsche Aa (o.a. Assen), Werkplein Fivelingo (o.a. Delfzijl) en Rijk van Nijmegen. Daarnaast is er aandacht voor de samenwerking in ’s-Hertogenbosch, als inspirator voor vele samenwerkingsverbanden in het land.

Aanmelden
De inspiratiebijeenkomst vindt plaats op maandag 25 juni, van 14.00 – 17.00 uur bij Hogeschool Inholland in Diemen. Iedereen is van harte welkom, meld je nu alvast aan

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.