Alkmaar,
23
januari
2020
|
14:30
Europe/Amsterdam

Machinebouwers stellen machines beschikbaar aan Innovatielab Inholland Alkmaar

Om studenten in de praktijk te kunnen laten oefenen met wat ze in theorie geleerd hebben, heeft het samenwerkingsverband TechValley machines beschikbaar gesteld aan Inholland Alkmaar. De eerste machines van bedrijven Holland Mechanics en Total Productivity zijn inmiddels afgeleverd bij het Innovatielab.

Jasper Wessels, innovatiemanager Holland Mechanics, ziet de samenwerking met Inholland als een unieke kans: “Het uitlenen van machines is een mooie kans om meer studenten kennis te laten maken met Holland Mechanics en haar product. Studenten krijgen in de opleiding te maken met echte praktijkcases. Doordat de machine bij Inholland staat kunnen er meerdere vakgroepen mee aan de slag. Voor bedrijven is het een mooie kans om interesse te kweken voor hun stageplaatsen, of om er na de opleiding aan de slag te gaan.”

Breng studenten, medewerkers en werkveld dichter bij elkaar
Ook Richard Oerlemans, directeur van Inholland Alkmaar is blij met dit initiatief: “Ik zie het als mijn rol om studenten, medewerkers en het werkveld dichter bij elkaar te brengen. Op deze manier wordt niet alleen het onderwijscurriculum versterkt, maar ook de samenwerking tussen het onderwijs en het regionale bedrijfsleven.”

De machines die vandaag zijn afgeleverd zijn nog maar het begin. Inmiddels hebben alle tien de bedrijven uit TechValley toegezegd mee te werken. In februari al gaan studenten van de opleiding Werktuigbouwkunde aan de slag met praktijkopdrachten en concrete innovatievraagstukken rondom de beschikbaar gestelde machine van Holland Mechanics.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.