Werktuigbouwkunde voltijd

Vakmensen die slim genoeg zijn om ook naar de dag van morgen te kijken: hoe kan technologie nog beter, sneller, zuiniger, duurzamer?

Voltijd | Deeltijd

Techniek houdt onze maatschappij draaiende. Om van A naar B te gaan, producten te fabriceren, patiënten te verplegen: haal de apparatuur weg en de machinerie stopt. De elektriciteit valt uit en heel Nederland komt krakend tot stilstand. Gelukkig zijn er technici die dat voorkomen. Vakmensen die ook naar de dag van morgen kijken: hoe kan technologie nog beter, sneller, zuiniger, duurzamer? Heb jij die drive? Beginnen de raderen in je hoofd enthousiast te draaien bij technische vraagstukken? Maak van techniek je werk en kies voor de opleiding Werktuigbouwkunde.

Lees meer over de opleiding Werktuigbouwkunde

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Alkmaar
taal
Nederlands

Online Open Avond 9 juni

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Werktuigbouwkunde1903px.jpg

Wat je moet weten over Werktuigbouwkunde

  1. Deze opleiding kun je volgen in Alkmaar. 
  2. Dankzij goede contacten met het bedrijfsleven heb je toegang tot verschillende interessante stageplekken. Fluor, Tata Steel, ECN of het Marinebedrijf behoren tot de mogelijkheden.
  3. Je kunt een deel van deze opleiding ook in het buitenland volgen. 
  4. Je bachelordiploma is een springplank om verder te duiken in de wereld van werktuigbouwkunde. Je kunt daarna doorstromen naar de TU in Delft. 
  5. Deze opleiding biedt een zeer goede positie op de arbeidsmarkt. 
  6. De studenttevredenheid van deze opleiding ligt boven het landelijk gemiddelde. 
WTB - Bart Groen.jpg

Trots op

Bart Groen

Bart Groen, student Werktuigbouwkunde  bij Inholland Alkmaar, deed in 2016 mee aan de dertiendaagse Noordkaap Challenge van Serious Request. Bart en zijn team legde daarvoor 7200 kilometer af in een omgebouwde landcruiser. Om de extreme weersomstandigheden te kunnen doorstaan, hebben heeft het team onder meer een standkachel ingebouwd om de landcruiser op temperatuur te krijgen bij extreme kou. Bart: “Mijn technische vaardigheden komen daarbij goed van pas!"

Lees meer

Nieuws vanuit de opleiding Werktuigbouwkunde

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!