Den Haag,
17
mei
2019
|
09:47
Europe/Amsterdam

Mbo'ers volgen proefmodule Social Work bij Inholland Den Haag

Dertien studenten van ROC Mondriaan, opleiding Sociaal werk hebben in de periode van 19 maart tot 14 mei de proefmodule ‘Begeleiden in de leefwereld’ bij Inholland Den Haag gevolgd. Deze proefmodule van Inholland Academy, richt zich in principe op de deeltijdprofessional uit het social vakgebied en is volledig online. Speciaal voor de mbo’ers werd de module aangepast en kwamen de deelnemers gedurende zes bijeenkomsten bij elkaar in Den Haag om te ervaren wat het betekent om te studeren in het hbo. Greet Fokker, docent van Social Work Den Haag, begeleidde de studenten.

In de module is aandacht voor verschillende onderdelen zoals studievaardigheden, het maken van een begeleidingsplan en het agogisch handelen van de sociaal werker. Daarnaast waren ook mbo-docenten van Mondriaan aanwezig om zelf te ervaren hoe de aansluiting tussen mbo en hbo plaatsvindt en te kunnen bespreken waar eventuele verbeterpunten zitten.

Voor elke bijeenkomst maakten de studenten opdrachten waarbij er een steeds grotere mate van zelfstandigheid werd verwacht.
Greet Fokker, docent Social Work

Goed beeld van het hbo
Op dinsdag 14 mei ontvingen acht studenten een certificaat van deelname. Naast hun eigen drukke programma, bestaande uit mbo-examens en de deelname aan het ‘Keuzedeel Voorbereiding hbo’, volgden deze mbo-studenten ook nog vrijwillig de proefmodule Social Work. De studenten voelden zich uitgedaagd en gemotiveerd om met de module aan de slag te gaan. Ze gaven aan dat ze een goed beeld hebben gekregen van wat er van hen verwacht wordt in het hbo. Bij de uitreiking vertelden de studenten dat ze nu een beter gevoel hebben om een meer onderbouwde keuze te kunnen maken voor hun vervolgstudie. Twee studenten hebben zich inmiddels aangemeld voor de voltijdopleiding Social Work bij Inholland Den Haag.
 

Spoor 22
Deze aangeboden proefmodule voor mbo-studenten is een van leerarrangementen van het project Spoor 22. Dit is een samenwerking tussen onderwijs- en welzijnsinstellingen uit de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Vanuit Inholland zijn de opleidingen van het cluster Social Work zuid aangesloten om samen met onderwijsinstellingen en het werkveld te innoveren op leren. Dit om in in de toekomst te kunnen voorzien in de behoefte aan voldoende en gekwalificeerde personeel in de welzijnssector.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.