06
april
2022
|
07:58
Europe/Amsterdam

‘Met sterke wilskracht komt het goed’

Start Up Campus Haarlem in gesprek met Imrane Aboulhadi

foto Imrane (1)

Start Up Campus Haarlem vroeg Imrane Aboulhadi (21) naar zijn motivaties en drijfveren. Imrane is student Sportkunde bij Hogeschool Inholland Haarlem, loopt stage bij Triple Threat en zet nu eigen jongerenbeweging Onside in Amsterdam Osdorp op. Zijn inspanningen worden gezien: hij is een van de drie finalisten van de verkiezing Hbo Held 2022.

Alles wat ik doe, doe ik vanuit passie 
“Ik doe alleen dingen die ik leuk vind en waar ik achtersta. Daarom lijken de uren die ik maak niet zo veel of zwaar. Vanaf mijn eerste jaar Sportkunde ben ik al bezig met ondernemen. Alles wat ik doe, doe ik vanuit passie. Ik probeer altijd het positieve uit een situatie te halen en daarmee anderen en mezelf omhoog helpen. Daarom werk ik misschien wel tien keer harder, maar dat voel ik niet zo. Met een sterke wilskracht, komt het goed.” 

“Mijn eerste onderneming heette Absolution Sportmanagement. Ik gebruikte sport als middel om maatschappelijke problemen aan te pakken. Denk aan bewegen met ouderen of sporten met kinderen met autisme. Ik bouwde een eigen site, zette social media op en flyerde in het rond. Ik vond het waarderend werk, maar miste de doelgroep die ik het liefste wil bereiken. Jongeren uit Osdorp.” 

Rolmodel als grote broer 
“Ik ben zelf geboren en opgegroeid in Osdorp. Ik merkte dat mijn eigen vrienden de foute kant op gingen. Ze hadden geen goed voorbeeld, geen rolmodel. Ik had dat wel, dat was mijn broer.  Vaak zie je dat een vader tegenwoordig minder weet over wat er buiten gebeurt. Ik had een broer die het wel wist. Hoe gevaarlijk het is, om te lang buiten te blijven met verkeerde vrienden. 
Ik kreeg daarom al vroeg verantwoordelijkheidsgevoel. Je hoeft geen broer te zijn, maar je kunt als rolmodel wel als grote broer fungeren.” 

“Daarom maak ik nu een nieuwe start met mijn beweging Onside. Hiermee help ik jongeren naar zelfredzaamheid. Ik gebruik sport en cultuur als middel. We voetballen samen en ik organiseer contactmomenten om samen te chillen. Ik wil ze omringen met positiviteit en rolmodellen. Ondertussen bouwen we aan een vertrouwensband.” 

Een beweging waar je bij wilt horen 
“We zijn niets officieels. We hebben een Instagram, that’s it. Een beweging is iets waar je bij wilt horen en onderdeel vanuit wilt maken. De jongeren hebben invloed op wat, hoe en wanneer we het doen. Ik hoop dat de jongeren het vet vinden om met mij te zijn en dat ze zien dat ik mijn jongensdroom leef. Je ziet op Instagram veel neppe dingen en dure auto’s. Op Instagram hoor je nooit iemand zeggen ‘ga naar school’. Je hoort alleen maar ‘ga vroeg ondernemen’.  School is belangrijk voor je. Zorg voor dat papiertje. Mocht het later toch de fout in gaan, dan zorgt jouw diploma voor een back-up. Ik laat zien dat je als een normale jongen uit de wijk, door school en hard werken goed terecht kunt komen. Dit kunnen zij ook bereiken.” 

De ICE Sessions hebben mijn leven veranderd 
“Toen ik net begon met ondernemen, kwam ik in contact met Start Up Campus Haarlem. Ik kwam binnen met vragen en kreeg goede hulp en advies. Tijdens de ICE Sessions van SUCH met Okrah en Nick van Triple Threat mocht ik mijn onderneming pitchen. Vanaf dat moment is mijn leven veranderd. Ik had zoveel ideeën en wilde zoveel doen. Okrah en Nick geloofden in mij. Ze brachten mij in contact met hun team en zij durfden te investeren in mij. Dat heeft veel veranderd. Ik loop nu stage bij hen en zij helpen mij met het opbouwen van Onside.” 

Durf vragen te stellen 
“Ik heb zoveel geluk gehad met mijn docenten. Kris, Bart, Tim, Denise en ik hoop dat ik niemand vergeet. Kris was in het eerste jaar mijn mentor. Voordat ik überhaupt was begonnen met ondernemen, gaf hij mij de woorden die ik wilde horen.  Aan alle studenten die overwegen om te ondernemen, zou ik willen zeggen: durf! Durf die stap te maken, maar bereid je ook voor. Lees je in. Zorg dat je al bezig bent met waar je in wilt ondernemen. Durf vragen te stellen. Durf te vallen. Het hoort erbij.” 

HBOHeld2022Finalist Hbo Held 2022 
We zijn heel trots om te melden dat Imrane Aboulhadi een van de drie finalisten is van de verkiezing Hbo Held 2022 van de Vereniging Hogescholen (VH). De VH wil met de verkiezing de inspirerende projecten laten zien die hbo’ers vaak al tijdens hun studie oppakken. Projecten die een waardevolle impact hebben op onze samenleving. Zoals de stichting Onside van Imrane, waarin hij jongeren in zijn Amsterdamse wijk Osdorp wil raken om hun dromen na te jagen. Op 13 juni a.s. kiezen de deelnemers aan het VH-congres uit de drie finalisten de winnaar. Gefeliciteerd Imrane met deze mooie finaleplek! 

Boilerplate

Over SUCH 
Start Up Campus Haarlem is de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Door een inspirerend programma met events en workshops werk je aan ondernemende skills en groeit jouw netwerk razendsnel. Ondernemen begint bij Start Up Campus Haarlem! Wil je weten wanneer het volgende Start Up programma start? Check onze Instagram of website

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.