Haarlem,
02
augustus
2021
|
10:58
Europe/Amsterdam

My Day, My Way: Pride als viering én demonstratie

Alumna Yarima Lugo neemt je mee in haar ervaringen rondom Pride

Yarima Lugo is afgestudeerd aan de opleiding Tourism Management bij Hogeschool Inholland Diemen. In deze aflevering van My Day, My Way vertelt ze over Pride en wat deze viering voor haar betekent.

Yarima Lugo: “Pride is een jaarlijkse viering van de LGBTQ+ community voor zelfacceptatie, trots en om op te komen voor de rechten. Dus nog belangrijker is het eigenlijk een demonstratie voor de rechten die helaas nog niet vanzelfsprekend zijn.”

Bekijk in de video de ervaringen van Yarima. Wat is jouw ervaring?  

Over My Day, My Way

In My Day, My Way vertellen acht verschillende studenten van Hogeschool Inholland hun persoonlijke verhaal rondom een culturele feest- of inhaakdag. Wat maakt deze dag voor hen bijzonder en waarom is het belangrijk dat meer mensen weten van het bestaan van deze dag?

De serie is tot stand gekomen in samenwerking met collega Marette Ebert. Zij is werkzaam bij de onderzoeksgroep Diversiteitsvraagstukken en schreef onder andere dit artikel over de inclusieve feestdagenkalender. Andere dagen waarover verteld wordt door studenten van Inholland zijn: Keti Koti, de Pride, Diversity Day, Divali, Chinees Nieuwjaar, Holi Phagwa en de Ramadan. 

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Vera Habers
10
August
2021
Thanks for sharing your story Sharima