Amsterdam,
04
juli
2019
|
10:16
Europe/Amsterdam

Nadia en Daan: twee van de top 500 jongeren in technologie

'Zet de eerste stap, waarom zou je wachten?'

Jaarlijks presenteert The Next Web in samenwerking met Accenture een lijst met succesvolle startende professionals. Het biedt de starters een kans om geïnspireerd te raken, hun netwerk uit te breiden en hun vaardigheden te showen. Dit jaar staan Nadia Piet en Daan van der Wal erop. De studenten Business Innovation behoren tot de T500 2019, de top 500 professionals onder de 26 jaar die werkzaam zijn in de technologie.

T500 geeft jonge geesten de kans zich te verbinden met digitale reuzen. Jong talent wordt door werkgevers herkend en ze krijgen de kans om te leren van de grootste namen in de technologie. Nadia en Daan kregen toegang tot de TNW2019 conferentie in Amsterdam, die plaatsvond op 9 en 10 mei. Nadia is blij dat ze kon deelnemen aan de conferentie. "Ik vond het heel leuk en leerzaam om de conferentie bij te wonen. Zo had ik toegang tot mensen van grote namen als Apple. Wanneer krijg ik anders de kans om deze mensen te spreken? Ik heb daar veel inspiratie opgedaan." 

Nadia Piet
Nadia is nu onderdeel van deze gewilde lijst met haar werk als Strategic, Experience & Service Designer en heeft daarnaast al een rijk werkverleden bij o.a. DECODED, The School Of Life, Council of Europe, Impact Hub, Deloitte, Coca Cola, Government of Valencia, KPN, Hackmasters, Future Navigator en Inholland. Over haar rol als Strategic, Experience & Service Designer zegt ze: "Twee jaar geleden bestond mijn rol niet eens. Het werk geeft me veel voldoening en vrijheid."

 

Nadia Piet, student Business Innovaton
Ik vond het heel leuk en leerzaam om de conferentie bij te wonen. Zo had ik toegang tot mensen van grote namen als Apple. Wanneer krijg ik anders de kans om deze mensen te spreken? Daar heb ik veel inspiratie opgedaan. Mijn tip aan studenten is: Stel je dromen niet uit tot dat ene moment waarop je eindelijk je grote passie ontdekt. De grootste doelen zijn binnen handbereik als je elke dag een klein stapje maakt. Begin vandaag nog!
Nadia Piet, student Business Innovaton

Artificial Intelligence
Naast haar studie Business Innovation bij Inholland in Diemen is Nadia al zes jaar aan het freelancen. "Ik ben begonnen met werken toen ik dertien was en heb me stapje voor stapje omhoog gewerkt. Daar ben ik best trots op!" Ze hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan de industrie door een relatie te leggen tussen mens en technologie om zo problemen op te lossen die op dit snijvlak kunnen gaan ontstaan. "Het is interessant om vraagstukken van deze tijd op te pakken zoals artificial intelligence en algoritmische systemen en na te denken over wat we over 15 jaar doen. Ik vind het boeiend om te zien hoe ik hierin de toekomst kan sturen!"

Nadia is positief over de rol die haar opleiding heeft gespeeld in haar ontwikkeling. "Door mijn opleiding ben ik bekend geraakt met design thinking, waar ik nu veel mee werk. Ook haal ik veel waarde uit het sparren met medestudenten. Daarnaast heb ik de mogelijkheid gehad mee te helpen in het ontwikkelen van de opleiding omdat het nog een nieuwe opleiding was toen ik begon - een bijzondere ervaring." Momenteel is ze haar opleiding Business Innovation aan het afronden met haar scriptie over ‘The experience design of Artificial Intelligence (AI)’ bij MOBGEN / Accenture Interactive. Daar doet ze onderzoek naar de gebruikersbeleving van AI: hoe dit voor commerciële toepassingen kan worden ingezet met het oog op maatschappelijk belang.

Tips
Nadia wil haar medestudenten nog een tip meegeven: "Stel je dromen niet uit tot dat ene moment waarop je eindelijk je grote passie ontdekt, het perfecte idee krijgt, of die skills helemaal onder de knie hebt. Die dag gaat niet komen - sorry. Begin waar je bent en 'make a move'. Vraag mensen om hulp. Volg waar je energie van krijgt. Doe wat je leuk vind en daag jezelf daarin uit. De grootste doelen zijn binnen handbereik als je elke dag een klein stapje maakt. Doe gewoon IETS. Liefst vandaag nog."

Daan van der Wal
Door toeval is Daan van der Wal in aanraking gekomen met de T500. "Een vriend van mij had zich hiervoor ingeschreven en ik dacht: Doe eens gek en kijk wat eruit komt!" Zo kwam het dat hij zich als COO (operationeel directeur, Chief Operating Officer) van MotoShare intekende voor de lijst.

 

Daan van der Wal, student Business Innovation
Een vriend van mij had zich hiervoor ingeschreven en ik dacht: Doe eens gek en kijk wat eruit komt! Laat gewoon alles over je heen komen en begin gewoon. Waarom zou je wachten?
Daan van der Wal, student Business Innovation

Deeleconomie
Sinds de zomer van 2016 besteedt Daan zijn tijd en energie aan MotoShare. Samen met twee co-founders heeft hij het bedrijf opgericht. Door zijn belangstelling voor startups was hij aanvankelijk begonnen met een website voor vraag en aanbod van bijles als bijdrage aan de deeleconomie. "Het is op niets uitgelopen, maar ik heb hele goede ervaring opgedaan. Daarmee ben ik verder gaan kijken binnen de wereld van de startups in de deeleconomie en uiteindelijk uitgekomen bij MotoShare."

Het is hard werken voor Daan, want een jaar eerder in 2015 was hij gestart met zijn opleiding Business Innovation in Diemen. "Hoe ik daar terecht ben gekomen is een grappig verhaal", zegt hij. Hij begon zijn schoolcarrière bij Business Studies. Aangezien dat over gevestigde bedrijven ging en Daan meer interesse had om iets nieuws op zetten, haakte hij af. "De studiekeuzecheck heeft mij toen verder op weg geholpen. Na enige omzwervingen ben ik zo terecht gekomen bij de opleiding Business Innovation. Dit past veel beter bij me, want het gaat over innovatie en ondernemerschap. Een vriend van mij had zich hiervoor ingeschreven en ik dacht: Doe eens gek en kijk wat eruit komt!"

MotoShare
Bij Motoshare houdt hij zich bezig met het belangrijkste aspect van het deelplatform, namelijk om vraag en aanbod van motoren samen te brengen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de financiën, administratie en hrm-vraagstukken. "Ik ben ontzettend veel aan het leren van de verschillende rollen die ik uitvoer binnen het bedrijf. Mijn hoofdtaak is om huurders en verhuurders samen te brengen. Daarnaast houd ik me bezig met de uitdaging om minder verhuurde motors toch verhuurd te krijgen."

"We zijn er trots op dat we na drie jaar nog bestaan, voor startups is het lastig om te overleven én we zijn aan het uitbreiden. Mensen vinden het gewoon echt leuk om gebruik te maken van het deelplatform. En dat geeft me veel voldoening. In het begin moet je écht vechten voor een plekje op de markt, nu komen mensen vanzelf naar MotoShare toe. Daarnaast ben ik heel blij dat ik het ondernemen heb kunnen combineren met mijn voltijd studie. Door Business Innovation te doen, kon ik theorie gelijk in praktijk brengen. De studie komt nog beter tot zijn recht als je daarnaast een ondernemer bent. Dan kan het een hele waardevolle studie zijn." Als tip aan medestudenten wil Daan nog meegeven: "Laat gewoon alles over je heen komen en begin gewoon. Waarom zou je wachten?"

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.