Rotterdam,
15
november
2022
|
12:23
Europe/Amsterdam

Nagenieten van een inhoudelijke dag vol beweging!

Dag van het Onderwijs & Onderzoek 2022-2023

Dag van het Onderwijs & Onderzoek 2022-2023

“Wat cool dat ik hier werk!”, zei een van de collega’s vlak na de energieke opening van de Dag van het Onderwijs & Onderzoek afgelopen donderdag. De eenheid was duidelijk voelbaar bij Inholland Rotterdam, waar velen zich hadden verzameld voor het inspirerende programma met een podium voor docenten, onderzoekers, studenten en bestuurders. Dit alles om met elkaar van gedachten te wisselen hoe we de komende jaren samen vooruitgaan. Kortom: een prachtige dag vol waardevolle inhoud!

Terugbeleven? Bekijk de video en/of de foto's! Ook horen we graag wat je ervan vond, je kunt de evaluatie hier invullen.

“Op mijn beste dagen verheug ik me op de mensen die ik die dag ga ontmoeten en op het verschil dat we misschien kunnen maken. Dat we de wereld een heel klein beetje beter maken. Dat gevoel heb ik vandaag ook”, zegt collegevoorzitter Bart Combee tijdens de opening, daarbij doelend op de verwezenlijking van Strategisch Plan. “In het plan zetten we onze droom uiteen en onze stip op de horizon. Het is een hele reis die we met elkaar maken en vandaag zetten we een stapje op die reis. Ik kijk ernaar uit om vandaag al met jullie het verschil te maken en elkaar te versterken.”

Inspiratiesessies en workshops
Na een verrassende en energieke ‘silent’ sessie, de ‘kijkers thuis’ mochten aan de wandel met een speciale podcast, koos iedereen zijn eigen afslag langs Route 27 om de gewenste inspiratiesessie of workshop te volgen. De onderwerpen varieerden van studentenwelzijn, online discriminatie tot flexibilisering in het onderwijs en ontwikkelingen in de duurzame landbouw. Ook ging het over living labs, dienstverlening naar studenten en inclusiviteit op de hogeschool.

Om ons te ondersteunen bij de vorming van een netwerkorganisatie nam spreker Hans van der Loo collega’s mee in wat het concept ‘Teaming’ ons kan leren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden in het leger, de gezondheidszorg én de Formule 1 (het team van Max Verstappen) gaf Hans tal van tips om op innovatieve manieren in teams te werken. Hoe kom je aan een verbindende spirit?

Klap op de vuurpijl was de uitreiking van de Wij Inholland awards Docent en Onderzoeker van het jaar 2022-2023. Zowel de jury als alle collega’s en studenten van Inholland konden stemmen op zes genomineerde onderzoekers en docenten. Nol Graas en Krista Schram kwamen als winnaars uit de bus. Het was de eer aan collegelid Marije Deutekom en Gadir Mhanna, student Tourism Management bij Inholland Haarlem om de gelukkigen te feliciteren en in de bloemen te zetten.

De Dag van het Onderwijs & Onderzoek geeft ons nieuwe waardevolle input voor de realisering van ons Strategisch Plan. Hou Iris en je mail in de gaten voor alle ontwikkelingen. We praten elkaar binnenkort weer bij tijdens de nieuwjaarsbijeenkomsten! En noteer alvast donderdag 9 november 2023, voor de volgende Dag van het Onderwijs & Onderzoek!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.