Delft/Naaldwijk,
02
april
2019
|
10:38
Europe/Amsterdam

Nieuwe projecten van start in Ideal Research Greenhouse Lab

Studenten in het lab

Na een succesvolle start vorig jaar, krijgt het Ideal Research Greenhouse Lab bij het World Horti Center in Naaldwijk een uitgebreider vervolg. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor Inholland-studenten van de technische en groene opleidingen van Inholland die praktijkgericht onderzoek willen doen in de glastuinbouw. In april gaan nieuwe projecten van start voor studenten Elektrotechniek en Informatica.

Leestijd +- 1 minuut

In het Ideal Lab is ruimte voor dertig studenten van opleidingen van de domeinen Techniek, Ontwerpen & Informatica en Agri, Food & Life Sciences. Op 10 april gaat een project van start waar studenten Elektrotechniek in het lab gaan werken om plantensensoren te verfijnen. De sensoren zijn mede ontwikkeld op initiatief de bij het lab aangesloten Inholland-onderzoekslijn Data Driven Smart Society.

Impact van Big Data
Een paar dagen later op 15 april is het de beurt aan Informaticastudenten en Chinese studenten van het double degree-programma Tuinbouw & Agribusiness om zich te concentreren op de impact van Big Data in de ‘Smart Horticulture’-sector. Onder leiding van (docent)onderzoeker Amora Amir krijgen studenten tot eind juni de tijd om drie projecten op dit gebied te voltooien.

Tijdens deze workshop laten twee afstudeerders van de double degree zien hoe zij gegevens hebben verzameld. Ze delen met de andere studenten hoe ze gegevens van gewassen meten en hoe zij gebruik maken van de faciliteiten in het lab, zoals klimaat- en irrigatiegegevens.

Over het Ideal Research Greenhouse Lab
In het Ideal Research Greenhouse Lab kunnen mbo- hbo- en wo-studenten in diverse projecten aan de slag met praktijkgericht onderzoek. Het lab is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Inholland, 2Grow, World Horti Center, Lentiz Onderwijsgroep, Technische Universiteit Delft, Wageningen Universiteit en Universiteit Gent.

Het lab wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit het Europese project Evergreen van Greenport Noord-Holland Noord . De subsidie is onder andere bedoeld om Big Data-toepassingen in de tuinbouw en agribusiness te ontwikkelen en zo oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken in deze sectoren.

World Horti Center is hét kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector. Het is een platform waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Een centrum dat jaarlijks door zo’n 40.000 internationale vakmensen wordt bezocht.

De onderzoekslijn Data Driven Smart Society is onderdeel van Research & Innovation Centre Techniek en Informatica (RIC-TOI) en richt zich voornamelijk op de vraag hoe de waarde van Big Data gerealiseerd kan worden aan de hand van geavanceerdere software, grotere rekencapaciteit en wiskundige of statistische modellen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met opleidingen van de domeinen Techniek, Ontwerpen en Informatica (TOI), Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW), Agri, Food & Life sciences (AFL), Business, Finance & Law (BFL) en Onderwijs & Innovatie (ONI).

Samenwerken?
Wil je meewerken in het lab, ben je op zoek naar een samenwerking of wil je een kijkje nemen? Neem dan contact op met Amora Amir.