Den Haag,
03
september
2020
|
09:16
Europe/Amsterdam

Nieuwsgierig, sociaal en gericht op leren en innoveren

Collegevoorzitter Bart Combee stelt zich voor

Deze week begint Bart Combee niet alleen als de nieuwe collegevoorzitter van Inholland, maar ook weer een beetje als student, klaar voor iets nieuws om veel te leren. “Van nature ben ik erg nieuwsgierig. Ik hou van verandering en nieuwe ontwikkelingen en laat me hier graag inspireren door collega’s en studenten. Om zo samen een stip op de horizon te zetten waar iedereen enthousiast van wordt.”

Hij voelt zich nu al thuis bij de hogeschool. Geen wonder, met drie (bijna) studerende zoons van 16, 18 en 19 en een inwonende neef runnen Bart en zijn vrouw in Rotterdam hun eigen ‘studentenhuis’. Aan de lopende band komen vrienden en vriendinnen van “zijn jongens” over de vloer. “Ons huis is de zoete inval, een bijna mediterraan huishouden met grote tafels en veel mensen. Meestal weten we aan het eind van de middag nog niet of we met z’n vieren of met z’n twaalven eten.”

Nieuwsgierig, makkelijk in de omgang en sociaal
Graag onder de mensen, spreekt het Bart dan ook enorm aan dat Inholland ‘persoonlijk en dichtbij’ hoog in het vaandel heeft. Hij hoopt dat collega’s en studenten straks ‘dezelfde’ Bart ontmoeten als privé: makkelijk benaderbaar, informeel, een sociaal iemand waarmee het fijn is om samen te werken. “Natuurlijk boek ik graag resultaten, maar er moet ook gelachen worden. Ik ben makkelijk in de omgang en optimistisch. Nieuwsgierig en met van alles tegelijk bezig.”

 

Leren = durven
De opvallende switches tussen zeer diverse sectoren kenmerken Bart zijn durf om te leren. “Na een ontzettend leuke studententijd is het leren voor mij pas echt begonnen. Steeds ging ik naar een ander vakgebied of een andere sector en was het weer een sprong in het diepe. Toch spannend, omdat ik weer iets nieuws ging doen wat ik eerder niet gedaan had. Dan doe je hard je best, dan leer je ervan en probeer je daar een succes van te maken. Als dat dan lukt, is het wel kicken.”

Wat betreft studenten hoopt Bart dat Inholland-professionals ook zo in het leven staan. “Je leert als student meer dan een vak, en blijft leren en je gedurende je hele loopbaan ontwikkelen. Ik zie ook graag dat studenten die hier afstuderen straks de competentie hebben om kritisch te kijken naar nieuwe ontwikkelingen. En dat ze behalve dat ze iets weten, kunnen samenwerken en leren om met andere disciplines om te gaan. Leer iets, doe heel hard je best en wees niet bang om een keertje te struikelen.”

 

We willen professionals opleiden die goed toegerust zijn voor een steeds sneller veranderende arbeidsmarkt, en waarde bieden voor studenten en maatschappij. Van belang hierbij zijn innovatie, doorontwikkeling van kwaliteit en een steeds diverser opleidingsaanbod. En hoe we de buitenwereld nog meer naar binnen kunnen halen.
Bart Combee, collegevoorzitter Hogeschool Inholland

De deuren wijd open naar de buitenwereld
“Superveel zin” heeft Bart om bij Hogeschool Inholland te beginnen om te werken aan het onderwijs van de toekomst. “De samenleving verandert snel, en wordt steeds diverser. Het onderwijs is bij uitstek de plek om deuren naar de wereld open te zetten. Je komt niet alleen in aanraking met nieuwe kennis, maar ook andere onderdelen van de samenleving. Ik vind het leuk om verbindingen met de buitenwereld te leggen, allianties aan te gaan met mogelijke partners in en (ver) buiten de sector. Wat zijn elkaars veranderende behoeften en hoe kun je samen tot een toegesneden onderwijsaanbod komen?”

‘Corona biedt ook kansen’
Een extra uitdaging vormt de situatie met corona. “Deze tijd is een zware tijd voor collega’s en studenten. Daar moet je je ogen niet voor sluiten. Ik heb er enorm veel bewondering voor hoe de Inhollanders ondanks alles een fantastische prestatie hebben geleverd om opeens met dit virus te dealen. Toch leren we ook veel. Dingen die eerder nooit konden, moeten nu opeens. Je innoveert sneller, ontdekt wat wel en niet werkt online. Helaas zijn we nog niet van corona af en moeten we proberen de problemen die het virus veroorzaakt zo klein mogelijk te maken. Belangrijk is dat we ervan leren, zodat het ons ook weer helpt om het onderwijs van de toekomst verder vorm te kunnen geven als corona straks voorbij is.”

De komende maanden wil Bart op verkenning, samen met collega’s, studenten en het werkveld. “Het huidige Instellingsplan van Inholland komt zo langzamerhand aan zijn einde. Dat is een heel mooi moment om met elkaar te gaan kijken wat de koers voor de toekomst gaat zijn. We willen professionals opleiden die goed toegerust zijn voor een steeds sneller veranderende arbeidsmarkt, en waarde bieden voor studenten en maatschappij. Van belang hierbij zijn innovatie, doorontwikkeling van kwaliteit en een steeds diverser opleidingsaanbod. En hoe we de buitenwereld nog meer naar binnen kunnen halen.“

“Met alles wat we doen hoop ik dat iedereen zich bij ons thuis kan voelen en met plezier naar Inholland komt, ongeacht je achtergrond of afkomst. Zelf kijk ik daar in elk geval enorm naar uit.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.