Den Haag,
03
juli
2020
|
12:43
Europe/Amsterdam

Onderzoekslijn TLT neemt afscheid van lector Jos Fransen

Na vijf jaar neemt Jos Fransen afscheid als lector van de onderzoekslijn Teaching, Learning & Technology en gaat met welverdiend pensioen. Daarmee sluit hij een loopbaan af van dertig jaar bij Inholland en haar rechtsvoorgangers. Een tijd waarin hij bijdroeg aan onderwijsontwikkeling en nauw betrokken was bij de ontwikkeling en uitvoering van de masteropleiding Leren & Innoveren.

Aan de nalatenschap van hem en zijn team zou eigenlijk aandacht besteed worden in een afscheidsconferentie, maar genoodzaakt door corona moest hij zijn heil zoeken in de technologie. Dat past ook wel bij een lector die de afgelopen jaren met zijn team onderzoek deed naar effectief gebruik van educatieve technologie.

Podcast over toekomstgericht onderwijs
Volgende week verschijnt een podcast waarin Jos in gesprek gaat met Huug de Deugd, interim-voorzitter College van Bestuur, over toekomstgericht onderwijs bij Inholland. Jos en Huug kijken terug op de afgelopen periode en blikken vooruit op het 1,5 meter-onderwijs vanaf september. Jos bepleit het nadenken over en herinrichten van onderwijs vanuit onderwijskundig perspectief. De vier pijlers van de Kwaliteitsafspraken - beroepsproducten, activerend onderwijs, leergemeenschappen en ondersteuning door technologie - bieden hier volgens hem geschikte handvatten voor. In de podcast maak je kennis met zijn ideeën hierover.

Opvolging door Nynke Bos
Na de zomer volgt Nynke Bos Jos op als lector van de onderzoekslijn. Nynke heeft een achtergrond als onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam, Universiteit van Leiden en Saxion Hogescholen. De afgelopen jaren deed zij veel ervaring op met onderzoek naar online en blended onderwijs. Per 1 september treedt Nynke in dienst en zal zij zich nader voorstellen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.