Alkmaar,
11
juni
2020
|
08:00
Europe/Amsterdam

Online college over Alkmaarse aanpak beschermd wonen

Meld je aan en draag bij aan de online discussie!

Actualiteitencollege Beschermd Thuis Wonen

Vanaf 2021 worden alle gemeenten verantwoordelijk voor beschermd wonen. In de regio Alkmaar is een bijzondere aanpak ontwikkeld: Beschermd Thuis Wonen in de Wijk. Onderzoekers van de Inholland-onderzoekslijn Empowerment en Professionalisering gaan op donderdag 25 juni in op deze nieuwe aanpak met een online actualiteitencollege.

‘Beschermd Thuis’ dicht het gat tussen intramuraal wonen en zelfstandig wonen in de wijk. De bewoner woont zelfstandig, met intensieve begeleiding en toezicht, die flexibel op- en af geschaald kan worden.

Enkele vragen die aan bod komen tijdens het online college, zijn: Wat houdt de Alkmaarse aanpak verder in? Wat maakt het zo bijzonder? Hoe ervaren bewoners deze aanpak en hoe pakt dit uit voor de woningbouwvereniging, de gemeente, de hulpverlening, de zorginstelling?

Het online actualiteitencollege is interessant voor alle sociaal werkers, studenten en docenten. Sprekers zoals Marijn Korver van de BUCH-gemeenten en Jan Holman van de Gemeente Alkmaar vertellen over de actuele ontwikkelingen.

Dit online college maakt gebruik van MS Teams. Als deelnemer kun je actief aan dit college bijdragen door opmerkingen en vragen te plaatsen via de chatfunctie. Deze vormen input voor de online discussie.

Meer informatie en aanmelden
Het online college vindt plaats op donderdag 25 juni 2020 van 13.00 tot 14.15 uur, de inloop start 15 minuten eerder. Op de website van het Kennisplatform Sociaal Domein Noord-Holland staat informatie over tijd en aanmelden, naast handige praktische tips.