11
maart
2022
|
09:34
Europe/Amsterdam

29 maart: onthulling Students4Students DIY-pakket

Gereedschap voor het opzetten van een coachingproject gericht op eerstejaarsstudenten.

shutterstock_2126740601

Ben je docent of opleidingsmanager bij Inholland en wil jij je inzetten voor meer gelijke kansen binnen je opleiding? Wil je ervoor zorgen dat er een sterker ‘thuisgevoel’ is onder de studenten? Wil jij dat studenten elkaar helpen om hun weg te vinden binnen Inholland en hun opleiding?  

Dan nodigen we je graag  uit voor de Onthulling-sessie waarin het Do It Yourself- pakket (DIY) wordt toegelicht. Het pakket is samengesteld op basis van twee jaar ervaring en onderzoek naar studentcoaching​communities. De online sessie vindt plaats op dinsdag 29 maart van 15.00 tot 16.30 uur.  Naar de online bijeenkomst!

Do it Yourself pakket
Het DIY-pakket is te gebruiken door alle opleidingen van Inholland en laat zien wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een studentcoachingprogramma. We hebben het DIY-pakket opgesplitst in de volgende onderdelen: 

  • De theoretische verkenning.
  • Een beschrijving van de methodiek voor de coachingcommunities.
  • Een beschrijving van de organisatorische opzet.
  • De uitkomsten van een evaluatieonderzoek dat is uitgevoerd naar aanleiding van de tweejarige pilot. 

Deze delen zullen wij presenteren en vrijgeven voor iedere opleiding om te gebruiken en te benutten naar eigen inzicht.

Ervaringen delen
Studentcoaches, docenten en projectleiders van Students4Students komen aan het woord om hun  ervaringen en waardevolle momenten die zij hebben meegemaakt te delen. Je krijgt een inkijkje in hoe de coachingsessies er aan toe gaan en wat de meerwaarde hiervan is voor onze studenten. Maar ook: hoe werken docenten en studentcoaches samen en wat leren zij van elkaar? En: waarom doen studentcoaches mee aan dit project en wat levert het hen op voor hun eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling? 

Kortom: een interactieve sessie waar veel ruimte is voor gesprek, vragen en het bespreken van echte casussen. We hopen je op 29 maart te zien!  Mocht je vragen hebben over deze sessie gelieve dan contact op te nemen met Marette Ebert of Zulia Rosalina

Dit is een initiatief van de onderzoekslijnen Diversiteitsvraagstukken, Jeugd & Samenleving, De Pedagogische Opdracht en Dynamiek van de Stad.

Daags voor de onthulling ontvang je een mail met aanvullende informatie en de link om het evenement online bij te wonen.