Amsterdam/Diemen,
05
juli
2022
|
11:16
Europe/Amsterdam

Ontwikkelen met een open blik: Ilonka van Tol

‘Er zijn veel collega’s én studenten waar je van kunt leren!’

Samenvatting

Werken bij onze hogeschool betekent bijdragen aan de ontwikkeling van onze studenten, hogeschool, het onderwijs en ons praktijkgericht onderzoek. Dat vraagt om een open blik naar jezelf en jouw omgeving. Om dát te onderstrepen zijn we gestart met onze eerste werkgeversmerkcampagne ‘Ontwikkelen met een open blik’. In een serie interviews vertellen onze collega's wat dit voor hen betekent. Hoe ontwikkelen zij zich?  En met welke blik kijken zij naar hun omgeving? Vandaag is het de beurt aan Ilonka van Tol, collega van onze stafafdeling Facilitaire Zaken & Vastgoed.

Ruim 15 jaar geleden werkte Ilonka bij de Servicedesk van de locatie Rotterdam. Inmiddels houdt ze zich bezig met de inrichting en uitstraling van álle Inholland-locaties. “Werken voor al onze vestigingen is één van de leukste dingen van mijn werk!”  

Altijd in beweging 
Ilonka koos niet bewust voor het onderwijs. Toch loopt ze hier al ruimt 15 jaar rond. “Dat bewijst dat ik het een hele leuke branche vind”, vertelt Ilonka. Volgens haar is het onderwijs altijd in beweging. “Met de juiste inrichting passen wij ons daar continu op aan”, legt ze uit. Zo zie je tegenwoordig steeds minder traditionele leslokalen. Ilonka en haar team kiezen bijvoorbeeld voor eenvoudig verplaatsbaar meubilair van verschillende hoogtes. “Als docent en student kun je dan van alles met een ruimte doen”. 

Een diverse rol  
In haar functie heeft Ilonka meerdere rollen. Ze is contractmanager voor zaken als het meubilair en de beplanting. Daarnaast is ze betrokken bij verschillende projecten. De ene keer als projectlid en de andere keer als projectleider. Als projectleider blijft ze zichzelf ontwikkelen.  

Ilonka heeft daarnaast ook een adviserende rol richting de locaties. “Ik schrijf onder andere beleid zodat collega’s die op de locaties werken weten wat de uitgangspunten zijn”, vertelt ze. Zo zorgt ze dat alle Inholland-locaties een herkenbare uitstraling hebben. “Maar we adviseren locaties ook hoe ze op een duurzame manier afstand kunnen doen van ongebruikt meubilair”. 

Probeer vooral eens buiten jouw afdeling te kijken. Er zijn veel collega’s, maar ook studenten waar je van kunt leren.

De juiste sfeer 
De typische persoonlijk en dichtbij-cultuur van Inholland herkent Ilonka op alle vestigingen. “Je kent veel gezichten en je maakt eenvoudig een praatje met elkaar.” Toch heeft elke locatie volgens haar ook een eigen sfeer. “Dat komt bijvoorbeeld door het type opleidingen van die locatie”, legt ze uit. Die verschillen zie je ook terugkomen in de inrichting. “Je wilt bijvoorbeeld dat de afdeling Creative Business één en al creativiteit ademt”.  

Open blik  
Ilonka probeert altijd met een open blik om zich heen te kijken. Op dit moment ziet haar afdeling campusontwikkeling als een echte trend. Ook het hybride onderwijs zal niet snel verdwijnen. “Wij kijken dan kritisch of de huidige inrichting daarbij past. Soms moet je daarvoor durven loslaten wat er al is.” Daar krijgt Ilonka alle ruimte voor.  

Op dit moment zijn Ilonka en haar team onder andere druk met de nieuwe vestiging in de Sluisbuurt van Amsterdam. “Zo’n nieuwbouwproject is uniek. Het komt niet vaak voor en voor ons team is dat een hele leuke uitdaging!” 

Blijven ontwikkelen met een open blik     
Ook met een open blik naar jezelf en je omgeving blijven kijken? Verken de campagnewebsite Kom werken bij Inholland.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.