Haarlem,
06
mei
2022
|
11:06
Europe/Amsterdam

Ontwikkelen met een open blik: in gesprek met Jelle Scheurleer

‘Ik werk al ruim 25 jaar bij Inholland en heb keer op keer mijn grens kunnen verleggen'

Samenvatting

Werken bij onze hogeschool betekent bijdragen aan de ontwikkeling van onze studenten, hogeschool, het onderwijs en ons praktijkgericht onderzoek. Dat vraagt om een open blik naar jezelf en jouw omgeving. Om dát te onderstrepen zijn we gestart met onze eerste werkgeversmerkcampagne ‘Ontwikkelen met een open blik’. In een serie interviews vertellen onze collega's wat dit voor hen betekent. Hoe ontwikkelen zij zich? En met welke blik kijken zij naar hun omgeving? Vandaag is het de beurt aan Jelle Scheurleer. Als docent-onderzoeker is hij verbonden aan ons lectoraat Medische Technologie

Jelle Scheurleer Open Blik

Jaren geleden, in 1990, was Jelle student-assistent bij de hogeschool. Sindsdien is hij niet meer weggegaan. Hij rondde zijn studie af en begon aan een baan in het ziekenhuis. Tegelijkertijd bleef hij bij Hogeschool Inholland werken als docent. Dat laatste beviel zo goed dat hij enkele jaren later fulltime aan de slag ging bij Inholland. Inmiddels is hij onderzoeker bij de onderzoekslijn Medische Technologie en docent-adviseur blended learning voor de opleidingen Mondzorgkunde en Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken. Afgelopen jaar werd Jelle Onderzoeker van het Jaar. 

De locatie in Haarlem voelt nog altijd als een warm bad 
“Destijds wilde ik graag op de locatie in Haarlem werken. Haarlem voelde echt als een warm bad. Dat ervaar ik nog steeds zo”, vertelt Jelle. Jelle waardeert het persoonlijk contact binnen de hogeschool enorm. “Iedereen zegt elkaar gedag en je leert makkelijk collega’s kennen uit andere delen van de organisatie. Het voelt hier helemaal niet hiërarchisch.” 

Jelle richt zich tijdens zijn werk op radiotherapie. In zijn vakgebied ontmoet hij vaak mensen die een kwetsbare tijd doormaken als patiënt. “Ik heb daardoor geleerd hoe ik een waardevolle verbinding met iemand kan maken. Dat doe ik ook bij mijn studenten: ik vraag hoe het gaat en wat er bij hen speelt.” 

Al 25 jaar dezelfde werkgever: verveelt dat nooit? 
Mensen vragen Jelle regelmatig waarom hij al zo lang bij de hogeschool werkt. Verveelt dat nooit? “Ik heb niet het gevoel dat ik al jaren dezelfde baan heb”, legt Jelle uit. “Ik heb keer op keer mijn grens kunnen verleggen.” Jelle is begonnen als docent natuurkunde en docent stralingsdeskundigheid. Hij heeft zich ontwikkeld tot vakgroepleider radiotherapie. Later volgde hij een masteropleiding en werd lid van het Lectoraat Medische Therapie. Sinds dit studiejaar is hij ook adviseur blended learning geworden voor het cluster paramedisch. 

Jelle is altijd op zoek naar mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen. ‘”Inholland geeft mij de ruimte om mezelf te ontplooien en ik heb kansen gegrepen wanneer deze mij werden aangeboden.” Daarnaast krijgt hij in zijn eigen rol veel verantwoordelijkheid en vrijheid om te experimenteren. “Nadat ik akkoord heb gekregen voor een bepaald project, ervaar ik de vrijheid om daar zelf invulling aan te geven.”

Samenwerken 
Binnen het lectoraat werkt Jelle aan verschillende projecten. Hij werkt vaak in samenwerkingsverbanden met andere hogescholen, universiteiten en ziekenhuizen en het bedrijfsleven. Regelmatig bevinden deze partners zich zelfs buiten de landsgrens. Door de jaren heen heeft Jelle een groot en waardevol netwerk opgebouwd. 

De projecten die Jelle doet dragen bij aan de verbetering van het onderwijs. Zo ontwikkelde hij een softwaretool die het mogelijk maakt om studenten feedback te geven over hun intekening op CT-beelden. “Bij Hogeschool Inholland proberen we de student altijd centraal te zetten. Vaak lukt dit, maar ik weet zeker dat we dit nóg beter kunnen doen.” 

Blijven ontwikkelen met een open blik     
Ook met een open blik naar jezelf en je omgeving blijven kijken? Verken de campagnewebsite Kom werken bij Inholland.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.