12
mei
2022
|
10:26
Europe/Amsterdam

Ontwikkelen met een open blik: in gesprek met Senay Cemek

'Bij Inholland voel ik me vertrouwd, gewaardeerd en krijg ik de ruimte om mezelf te zijn.'

Samenvatting

Werken bij onze hogeschool betekent bijdragen aan de ontwikkeling van onze studenten, hogeschool, het onderwijs en ons praktijkgericht onderzoek. Dat vraagt om een open blik naar jezelf en jouw omgeving. Om dát te onderstrepen zijn we gestart met onze eerste werkgeversmerkcampagne Ontwikkelen met een open blik. In een serie interviews vertellen onze collega's wat dit voor hen betekent. Hoe ontwikkelen zij zich? En met welke blik kijken zij naar hun omgeving?  Vandaag is het de beurt aan Senay Cemek, collega uit ons onderwijsdomein Gezondheid, Sport en Welzijn.

Senay Cemek werkt al jaren in het onderwijs. Twee jaar geleden maakte ze de overstap naar Hogeschool Inholland. Senay is werkzaam als docent-expert bij de opleiding Social Work. Ze geeft les aan studenten én houdt zich bezig met de ontwikkeling van bijvoorbeeld het curriculum en de leergemeenschappen. “Onderwijs gaat me aan het hart. Ik geloof dat het onderwijs écht een middel is om meer kansen te krijgen in het leven. Daar draag ik graag aan bij”.  

Bij Inholland kun je jezelf zijn  
De sfeer bij Inholland voelde al snel vertrouwd. “Ik kan hier volledig mezelf zijn. Er is veel ruimte voor diversiteit”, legt ze uit. Senay vertelt dankbaar over de halal lunch die op de hogeschool wordt aangeboden. Daarnaast voelt ze zich gewaardeerd in haar werk. “Als docent-expert komen verschillende collega’s naar mij toe met complexe onderwijsvragen. Ik merk dan dat ik echt een bijdrage kan leveren.” 

Senay zit vol ambities en doelen voor de toekomst. “Ik zou nog veel meer met diversiteit willen doen”, vertelt ze. “Ik wil laten zien dat het dragen van hoofddoeken deel uitmaakt van onze diverse samenleving. " 

Uitgedaagd worden en jezelf ontwikkelen 
In haar functie richt Senay zich niet alleen op de opleiding Social Work, maar speelt ze ook een rol tussen de andere opleidingen binnen Inholland. Dat kan af en toe uitdagend zijn, zeker tijdens een pandemie. “Ik moest goed communiceren, omgaan met verschillende strategieën en draagvlak creëren”. Senay heeft zich daardoor enorm ontwikkeld.  “Een zekere mate van complexiteit geeft je ook de kans om te blijven leren en jezelf te ontplooien”, legt ze uit.   Senay Cemek

 Met een open blik naar de maatschappij kijken 
“Als GSW domein willen we een bijdrage leveren aan de maatschappij”, vertelt Senay. “We kijken goed naar de behoeftes, vraagstukken en complexe problematieken om ons heen”. Tijdens de pandemie heeft Senay een nieuwe leergemeenschap opgezet in Amsterdam-Noord. Studenten werken daar in co-creatie met bewoners en werkveldpartners. In de buurt is sprake van sociale problematiek. Studenten helpen om ontmoetingsplekken te creëren en om de informele netwerken van bewoners te versterken.  

 Inmiddels zijn er al drie opleidingen aangesloten bij deze leergemeenschap. “Door studenten in de praktijk op te leiden, hopen we studenten op te leiden die beter zijn voorbereid op de toekomstige arbeidsmarkt”. Volgens Senay is de klassieke docent langzaam aan het verdwijnen. “Je brengt niet alleen kennis over, maar je bent ook coach. Je staat steeds vaker op gelijke voet met de student en werkt samen aan oplossingen”. 

Boilerplate

De tip van Senay voor (nieuwe) collega’s
“Werken in het onderwijs is een uitdaging en geeft veel voldoening als je idealistisch bent. Je voelt en ziet dat je van meerwaarde kan zijn in het leven van een ander. Als naast ontwikkeling, bezieling jouw ding is, dan ben je geschikt voor deze baan." 

Blijven ontwikkelen met een open blik     
Ook met een open blik naar jezelf en je omgeving blijven kijken? Verken de campagnewebsite Kom werken bij Inholland.

 

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
M. Arabou
13
May
2022
Beste Senay,

Je hebt een frisse blik en een inspirerende verhaal! Ik zou je graag een keer willen ontmoeten om o.a. ideeën uit te wisselen over de vernieuwde rol van de docent.
Veel succes.

Groetjes Mohamed Arabou