19
oktober
2023
|
10:58
Europe/Amsterdam

Ontwikkelen met een open blik: in gesprek met Susanne Kooren

‘Ik merk ik dat ik echt nog niet klaar ben met leren’

Susanne Kooren

Susanne is allround teamondersteuner bij de opleidingen Communicatie en Crossmediale Communicatie. “Ik ondersteun de teamleiders door bijvoorbeeld afspraken voor hen te plannen en teamdagen te helpen organiseren. Daarnaast voer ik voor de docenten cijfers in in ons systeem. En ik richt me op werving en instroom van studenten.

Lekker regelen en organiseren
Na haar gedegen Schoevers-opleiding – Susanne haalt blind 160 aanslagen per minuut – ging ze in 2001 bij onze hogeschool aan de slag achter de balie als ‘frontofficer’. Na vier jaar kreeg ze de ondersteunende functie die ze nog steeds heeft. “Het plannen, regelen en organiseren ligt me goed. Ik houd ervan om dingen voor elkaar te krijgen en raak niet snel in de stress als we noodgedwongen moeten afwijken van het oorspronkelijk plan. Er is altijd wel een oplossing.”
 

Een collega nam ontslag en ik heb mijn vinger opgestoken om taken van haar over te nemen.

Kans gegrepen
Haar rol bij werving en instroom was een kans die Susanne pas later met beide handen greep. “Een collega nam ontslag en ik heb mijn vinger opgestoken om taken van haar over te nemen. Studenten en docenten vragen voor onze open dagen. De locatie en catering regelen. Externe voorlichtingen op scholen mede organiseren. Zorgen dat scholen die ons bezoeken goed worden onthaald. Het maakt mijn werk drukker, maar ook uitdagender en creatiever.”

Samenvatting

Werken bij onze hogeschool betekent bijdragen aan de ontwikkeling van onze studenten, hogeschool, het onderwijs en ons praktijkgericht onderzoek. Dat vraagt om een open blik naar jezelf en jouw omgeving. In de serie ‘Ontwikkelen met een open blik’ vertellen onze collega's wat dit voor hen betekent. Hoe ontwikkelen zij zich? En met welke blik kijken zij naar hun omgeving? De beurt is aan Susanne Kooren.

Presteren als team
Susanne is niet alleen stressbestendig en creatief, een bijzondere kracht van haar is ook dat ze een verbinder is. “Voor een open dag lukt het me vaak wel de juiste student eruit te pikken om een presentatie te geven of de juiste collega die goed een verhaal kan vertellen. Zo levert iedereen een bijdrage aan zo’n open dag. Hoe we het als opleidingen doen, is sowieso een teamprestatie. Ik waardeer het dan ook altijd zeer als collega’s, ondanks dat ze het druk hebben, tijd willen vrijmaken om even bij te springen.”

Als ik ergens tegenaanloop, dan zoek ik samen met mijn teamleiders of andere collega’s naar een oplossing. Zo versterken we elkaar.

Elkaar versterken
De collegiale, positieve, oplossingsgerichte cultuur bij Communicatie en Crossmediale Communicatie maakt dat Susanne er nog steeds graag werkt. “We gaan echt voor het beste resultaat, we hebben allemaal dezelfde doelen voor ogen. Als ik ergens tegenaanloop, dan zoek ik samen met mijn teamleiders of andere collega’s naar een oplossing. Zo versterken we elkaar.”

Relaties bouwen
Susanne geniet ook van de persoonlijke sfeer. Behalve voor collega’s is Susanne voor veel studenten een bekend gezicht. “Met veel van hen bouw ik een band op, zoals met de ‘promostudenten’ die actief zijn bij onze open dagen. Dan krijg ik een gevoel van trots als ze uiteindelijk hun diploma uitgereikt krijgen. Sommige afstudeerders spreek ik nog steeds. Zo heb ik goed contact met een oud-student uit Turkije. Voor hem was ik een soort moederfiguur. Ik heb hem geholpen bij zijn inburgering. Inmiddels is hij docent op onze hogeschool.”

Post-hbo-opleiding
Susanne zit goed op haar plek maar is niet uitgeleerd. “Het mooie van onze hogeschool is, dat je elk jaar ruimte krijgt voor cursussen, trainingen en opleidingen. Zo heb ik Cambridge Engels gevolgd en trainingen in eventmanagement. Het afgelopen studiejaar heb ik zelfs een post-hbo-opleiding HRM afgerond. Pittig en superleuk om telkens uit je comfortzone gehaald te worden en opdrachten te doen die je uitdagen om collega’s te interviewen of presentaties te geven.”

Met een loopbaancoach
“Wat ik met mijn nieuwe diploma ga doen? Ik ben in gesprek met een loopbaancoach om mijn doelen helderder te krijgen. Wat ik nu doe, vind ik in elk geval heel erg leuk. Tegelijk merk ik dat ik echt nog niet klaar ben met leren. Daar ben je nooit te oud voor, zoals het ook nooit te laat is om in je werk een heel andere kant op te gaan. Wie weet word ik op een dag zelf loopbaancoach om mensen deze boodschap mee te geven.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.