09
augustus
2022
|
15:22
Europe/Amsterdam

Ontwikkelen met een open blik: in gesprek met Thessa Vos

‘Wees niet bang voor verandering, maar durf te leren!’

Samenvatting

Werken bij onze hogeschool betekent bijdragen aan de ontwikkeling van onze studenten, hogeschool, het onderwijs en ons praktijkgericht onderzoek. Dat vraagt om een open blik naar jezelf en jouw omgeving. Om dát te onderstrepen starten we 5 april met onze eerste werkgeversmerkcampagne ‘Ontwikkelen met een open blik’. In een serie interviews vertellen onze collega's alvast wat dit voor hen betekent. Hoe ontwikkelen zij zich? En met welke blik kijken zij naar hun omgeving? Vandaag is het de beurt aan Thessa Vos, collega bij onze afdeling Werving, Instroom en Relaties (WIR) in Alkmaar.

ThessaVos

In de afgelopen dertien jaar werkte Thessa in verschillende functies en op verschillende locaties. Vandaag de dag is Thessa is projectleider bij het Studentsucces Centrum (SSC) in Alkmaar. Het SSC is de laagdrempelige ontmoetingsplek voor studenten en door studenten, waar verbinding, plezier en talentontwikkeling centraal staan. De studentbuddy’s coachen hun medestudenten en bouwen samen aan een community. Thessa: “Ik ben er om de studentbuddy’s te begeleiden en te coachen.” 

Op zoek naar uitdaging 
Thessa is begonnen op de facilitaire afdeling in Haarlem als managementassistent. Na een uitstapje als procescoördinator onderwijsservice in Amsterdam/Diemen, kwam ze terug als teamleider facilitair Haarlem. “Ik vind het leuk om uitgedaagd te worden, dat geeft mij energie. Als ik te lang hetzelfde doe, ga ik me vervelen”, vertelt ze. 

In 2021 studeerde ze af aan haar Master of Business Administration en daarna volgde ze een Professional Master in project & programmamanagement. “Door mijn studies kwam ik erachter dat ik klaar was voor een nieuwe uitdaging. Het leek mij ontzettend interessant om met studenten te mogen werken.” In september 2021 maakte ze de stap naar het SSC in Alkmaar. En met succes. “Wat een leuke baan is dit!”, vertelt ze met een grote glimlach. 

Een leven lang leren 
Thessa is ambitieus en nog lang niet uitgeleerd. “Ik vind het coachen en begeleiden van studenten en collega's leuk, dus daar wil ik mij verder in ontwikkelen.” Binnenkort start ze aan een opleiding coaching op masterniveau. “Het is fijn om een leidinggevende te hebben die jouw talent ziet en daarin gelooft. Maar het is ook belangrijk dat je zelf proactief werkt aan je eigen talentontwikkeling”, legt ze uit. 

Met haar open blik probeert Thessa ieders talent binnen een team goed te benutten. “Als iemand in zijn of haar kracht wordt gezet, dan zie je een persoon echt groeien. Daar word ik blij van.” Bovendien kun je volgens Thessa ook van elkaar leren. “De studentbuddy's leren veel van mij, maar ik leer ook ontzettend veel van de studentbuddy's. Hoe gaaf is dat!” 

Durf te leren in een snel veranderende omgeving 
De wereld waar studenten straks in terecht komen, verandert snel en wordt steeds complexer. Zeker als je kijkt naar thema’s als klimaatverandering, vergrijzing en robotisering. Onze hogeschool betrekt collega’s en studenten daarom steeds vaker bij deze complexe vraagstukken. “In Alkmaar mag je bijvoorbeeld meedenken over de inrichting van de nieuwe campus”, vertelt Thessa enthousiast.

Daarnaast krijgt Thessa ook veel ruimte voor haar eigen inbreng. Zo heeft ze onlangs de leergemeenschap studentwelzijn opgezet. In deze leergemeenschap wordt multidisciplinair samengewerkt met alle belangrijke stakeholders van de locatie, het lectoraat studiesucces en de regio. “Multidisciplinair samenwerken is een relevant en belangrijk thema voor onze hogeschool. Het staat hoog op de agenda”, vertelt Thessa. 

Volgens Thessa verandert er ook veel in het onderwijs. Het is voor haar belangrijk dat je daarin mee durft te gaan. Volgens Thessa is hybride leren en werken daar een goed voorbeeld van. “Van sommige studenten en collega's had ik nooit verwacht dat ze thuis konden leren of werken, maar die blijken het nu juist heel fijn te vinden”, vertelt ze. “Durf te leren en wees niet bang voor veranderingen!” 

Boilerplate

De tip van Thessa voor (nieuwe) collega’s 
“Doe de dingen die jij leuk vindt, waar jij energie van krijgt! Benut kansen en blijf jezelf uitdagen!”, aldus Thessa. 

Blijven ontwikkelen met een open blik       
Ook met een open blik naar jezelf en je omgeving blijven kijken? Verken de campagnewebsite Kom werken bij Inholland.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.