Rotterdam,
16
maart
2020
|
12:26
Europe/Amsterdam

Ook EUR maakt nu deel uit van samenwerkingsverband vo-ho

Zo'n 100 docenten, decanen, studieadviseurs en beleidsmedewerkers van zowel de middelbare scholen als het hoger onderwijs kwamen af op de vo-ho conferentie op dinsdag 10 maart 2020 op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Samen met Inholland Rotterdam, drie andere hogescholen en 54 middelbare scholen maakt de EUR vanaf nu deel uit van het netwerk van voortgezet- en hoger onderwijs in de regio Rotterdam om de overgang van vo naar ho te verbeteren.

Dat het werk van de samenwerkingsverband nodig is, laten de doorstroomcijfers zien. In de vijf jaar dat het samenwerkingsverband bestaat, wordt per school bijgehouden hoe het hun leerlingen vergaat in het hoger onderwijs. Ondanks de inspanningen is de uitval niet afgenomen. Emiel Akkermans, manager Werving, Instroom en Relatiemanagement van Inholland Rotterdam: "We ervaren veel positiviteit in de samenwerking en we hebben al veel interventies ontwikkeld die we ook inzetten. Misschien ligt het er niet – alleen – aan of we wel de goede dingen doen. Wij hadden in onze workshop een open discussie over wat hiervoor nu eigenlijk de onderliggende problemen zijn, en durfden het ook te hebben over onderwerpen die gevoelig liggen. Is het bijvoorbeeld verstandig om een leerling die met een 5,7 gemiddeld zijn diploma heeft behaald zonder meer in te laten stromen in het hoger onderwijs? De discussie moet gevoerd blijven."

De dag werd afgesloten door het ondertekenen van een convenant tussen de Rotterdamse hogescholen, de voorzitters van de onderwijskoepels en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Namens Inholland Rotterdam tekende hogeschooldirecteur Nahied Rezwani. “Inspiratie vanuit de presentatie Academische vaardigheden en good practises van het Libanon Lyceum en Calvijn Groene Hart leveren weer input voor de Inspiratiebundel voor ons thema. Een zeer waardevolle bijeenkomst!”, aldus Adrie Oosterom, relatiebeheerder bij Inholland Rotterdam, namens de werkgroep hbo-vaardigheden. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.