Samen leren en ondernemen

Enthousiaste en gedreven studenten en collega’s, die het lef hebben om de paden zelf te banen. Wij nemen de ruimte om te ontdekken, te innoveren en te groeien. De verbinding opzoeken met elkaar en met partners staat daarin altijd centraal. Inholland Rotterdam weerspiegelt de stad en daar zijn we trots op. Samen leren en ondernemen. Dat is wat we doen.

Opleidingen in Rotterdam

Bekijk het overzicht

Kom langs in Rotterdam

Bezoek de Open Dag

Probeer opleidingen uit

Kom proefstuderen

Meer over studeren in Rotterdam

Inholland Rotterdam

Geen woorden maar daden

Met ondernemend onderwijs bereiden we je goed voor op een succesvolle carrière. Zo zoek je met jouw opleiding de samenwerking op in en rond Rotterdam: studiegenoten, docenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Geen woorden maar daden, dat is het credo van Rotterdam én van onze hogeschool. Daarom volg je niet alleen colleges, maar ga je ook veel op pad om zelf ervaring en nieuwe kennis op te doen. Op werkplekken in de regio, stages in het buitenland en met concrete projecten in de wijk. Want voor de allerbelangrijkste uitdagingen ga je naar buiten. Leren door te doen, daar groei je het snelste van.

Creative Business-student Jouke-Jan Middendorp (24) weet dit als geen ander. “Het liefst stap ik uit mijn comfortzone en ga ik dingen gewoon doén!” Jouke-Jan vertelt over zijn droom, positieve mindset en over hoe verhalen van anderen hem hebben geholpen met het maken van zijn studiekeuze. “Nu voel ik me thuis bij Inholland Rotterdam, de sfeer is gewoon heel goed.”
Lees het verhaal van Jouke-Jan

Cool en creatief

Volgens CNN is Rotterdam 'the new capital of cool'. De stad is creatief en in ontwikkeling. Wij richten ons onderwijs zo in dat je daar als student veel van mee krijgt en veel van kan leren. Zo wordt Inholland Rotterdam jouw springplank naar de toekomst!

Volg ons via social media

Wil je op de hoogte blijven van wat er binnen Inholland Rotterdam gebeurt? Volg ons dan via Facebook, Instagram en Twitter. Via deze social mediakanalen kun je ook vragen stellen, iets delen of in contact komen met onze studenten en medewerkers.

         Volg ons via Facebook

  Volg ons via Instagram

  Volg ons via Twitter

   Volg ons via LinkedIn

Wil je meer video's bekijken?

Ga naar ons YouTube-kanaal

Virtuele locatietour

Bekijk de virtuele tour van Inholland Rotterdam


Welkom bij onze virtuele rondleiding! We nemen je graag mee naar binnen, voor een kijkje in ons pand. Zo kun je toch op afstand een beetje de sfeer proeven. Start nu de tour door hierboven te klikken!

Studentenleven

Allure van een wereldstad

Rotterdam is een bruisende stad, vol met ambities en mogelijkheden. Maar vooral een prachtige stad om te studeren. Rotterdam is de tweede stad van Nederland qua inwoneraantal en is vanwege zijn haven een belangrijk economisch centrum. Door onder meer een universiteit en meerdere hogescholen is Rotterdam een levendige studentenstad, met veel leuke kroegen, restaurants en evenementen waar theater, muziek en cultuur altijd te vinden is.

Uitgaan

Bruisend tot diep in de nacht! Uitgaan met grootstedelijke allure doe je natuurlijk in Rotterdam. Of je nu van dance, pop of salsa houdt; er is altijd wel een plek met jouw favoriete muziek te vinden. In het centrum van de stad, waar zich veel leuke uitgaansgelegenheden bevinden, is het altijd gezellig druk. Om het Schouwburgplein en Beurs liggen tientallen cafés, restaurants en discotheken die Rotterdam tot de perfecte uitgaansstad maken. Ontspannen een drankje doen, kan bij café's in de Witte de Withstraat of op de Nieuwe Binnenweg, bijvoorbeeld bij café De Witte Aap, Ballroom en Rotown. De Biergarten is ook altijd een heerlijke plek voor een drankje in de avondzon en vergeet de Beurs niet, dé studentenkroeg van Rotterdam.

Op kamers in Rotterdam

Wil straks ook wonen in Rotterdam? Begin op tijd met zoeken naar een woonruimte, zoals in lokale kranten, via makelaars of op de volgende websites:

Alvast werkervaring opdoen?

Via ASA Campus - onderdeel van Hogeschool Inholland - kun je tijdens je studie flexibel werken voor je opleiding en de hogeschool.
Lees meer over ASA Campus

Introductie

MyStart-app

Heb je je aangemeld voor een opleiding aan Inholland? Zorg dan dat je de MyStart-app hebt gedownload. Via deze app heb je namelijk toegang tot alle handige informatie rondom je inschrijving en de start van je opleiding.

Introductieweek 

Ga je studeren bij Inholland Rotterdam? Wij vinden het belangrijk om jou een warm welkom te geven en kennis met elkaar te maken. Daarom organiseren we introductieactiviteiten. Hou de MyStart-app in de gaten voor het meest actuele programma.

Community's

Voor welke ga jij?

Word lid van één van onze community's! Goed voor je sociale contacten, je netwerk en de gezelligheid! Het leven is meer dan alleen studeren.

CAMBES Network

Afgelopen jaar heeft onze alumna Dioröna Spaans een community opgericht voor Caribische Inholland studenten, namelijk CAMBES Network. Dit is een community voor studenten uit Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba of studenten die hier affiniteit mee hebben. Het doel van deze community is om samen een 'thuis ver van huis' te creëren. Dit door de verbinding met elkaar aan te gaan en tips & tricks te delen over het leven en studeren in Nederland. Ze organiseren bijeenkomsten en studiemiddagen. Meer informatie? Stuur een e-mail en kom in contact met het CAMBES Network.

Novaturient

Novaturient staat voor een gezellige sfeer waar je nieuwe vrienden maakt en meer leert over de opleiding Tourism Management. Wij organiseren gezellige borrels, leuke excursies en leerzame activiteiten. Aan het einde van het jaar kan jij met al je nieuwe vrienden van de opleiding los gaan op ons eindfeest! Meld jij je aan? Volg ons op Facebook en Instagram!

Salutem Integralis

Als je de opleiding Integrale Veiligheidskunde gaat doen kun je lid worden van Salutem Integralis. Door studenten en voor studenten worden diverse activiteiten georganiseerd zoals gastcolleges, seminars, werkveldbezoeken op locatie, nationaal en internationaal niveau, introductieweken en workshops. Meld je aan!

Studievereniging Novum

Als student HBO-Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening bij Inholland Rotterdam of Den Haag kun je terecht bij SVNovum. Omdat er méér is dan alleen school. Novum organiseert leuke en vooral leerzame evenementen met als doel: het verbreden van jouw netwerk en kennis. Lijkt het je leuk om mee te doen aan evenementen en in contact te komen met andere studenten, alumni en potentiële werkgevers? Aarzel niet en word lid! Kijk voor meer informatie op Facebook.

BusinessClub010


BusinessClub010 is er voor de studenten van Business Studies, Finance & Control en Accountancy. Ze organiseren gastcolleges, bedrijfsbezoeken en andere evenementen. Om meer binding te creëren tussen de studenten onderling, maar ook met de opleiding. De vereniging stoomt je klaar voor het werkveld. Heb jij zelf een leuk idee of een vraag? Neem gerust contact op!
Instagram: @BusinessClub010

Meer informatie

De Rotterdamse Kamer van Verenigingen

Wil je lid worden van een studentenvereniging in Rotterdam, maar weet je nog niet welke? Neem dan een kijkje bij De Rotterdamse Kamer van Verenigingen (R.K.v.V.), het overkoepelende orgaan van zes studentengezelligheidsverenigingen in Rotterdam. De R.K.v.V. is onder andere betrokken bij studentencultuur en stimuleert studenten lid te worden van een Rotterdamse studentenvereniging. De volgende studentenverenigingen zijn aangesloten bij de R.K.v.V.:

Studentsucces Centrum

Samen maken we van jouw studie een succes! 

Je gaat studeren. Leuk en vooral spannend! Straks merk je dat er veel op je afkomt. Al die indrukken van jouw opleiding, nieuwe vrienden maken en ontdekken hoe je jouw bijbaan, sport en andere activiteiten combineert met je studie. Dat is soms best even wennen. Bij Inholland vinden we het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om een succes van zijn of haar studie te maken. Speciaal hiervoor hebben we het Studentsucces Centrum (SSC) opgericht.

Wat is het SSC?


Het SSC is een ontmoetingsplek voor en door studenten, waar kennis en ervaringen over studiesucces uitgewisseld worden. Als je bij ons komt studeren is er een online omgeving beschikbaar, waar je zowel informatie als online trainingen kunt vinden. Daarnaast bieden de Studentbuddy's van het SSC een luisterend oor, ondersteunen ze bij studievaardigheden en weten ze indien nodig naar wie door te verwijzen. Alles om jou te inspireren, motiveren en ondersteunen. Dat doen we je hele studietijd door, maar nog eens extra tijdens je eerste 100 dagen bij ons. Als je die goed doorkomt, rol je veel sneller en makkelijker door je studie heen. Dat zien we elk jaar weer. 

Het SSC is er voor:

 • Jouw hulpvragen met betrekking tot succesvol studeren, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek
 • Hulp bij plannen
 • Taalondersteuning
 • Workshops die jou kunnen ondersteunen: Stress & Faalangst, Betrouwbare bronnen zoeken etc.
 • Masterclasses die je kunnen inspireren
 • Sociale activiteiten zoals een borrel of filmavond
 • Ondersteuning bij het organiseren of uitvoering van jouw idee of opdracht voor jouw opleiding

Heb je vragen, suggesties of wil jij zélf andere studenten helpen, neem dan contact op met Melissa van de Laar via ssc.rotterdam@inholland.nl

Verbinding met de regio

Verbinding met de regio

Hogeschool Inholland vindt het belangrijk dat we nauw samenwerken met het beroepenveld. Deze samenwerking zie je bijvoorbeeld terug in jouw studieprogramma in de vorm van projecten en opdrachten. Hierdoor kunnen we jou beter opleiden tot toekomstig professional én als mens.

Inholland Rotterdam werkt bijvoorbeeld samen met de volgende ondernemers, bedrijven, instellingen en overheden uit de regio. Zit er iets interessants voor jou tussen?

     
        

          


Rechtswinkel010Ben je straks student Sociaal Juridische Dienstverlening of HBO-Rechten? Je kunt al tijdens je studie werkervaring opdoen bij Rechtswinkel010. Samen met professionals geef je gratis advies aan Rotterdammers die sociaal-juridische vraagstukken hebben, maar kosten voor rechtshulp niet kunnen opbrengen. Fijn voor hen, maar ook handig voor jouw cv.

Contact

Bezoekadres

De hogeschool ligt schuin tegenover metrostation Wilhelminaplein en is prima te bereiken met tram, auto of fiets.

Posthumalaan 90
3072 AG Rotterdam 
Plan met Google Maps
Plan je eigen route

Openingstijden

 • Maandag: 07.30 - 22.30 uur
 • Dinsdag: 07.30 - 19.00 uur
 • Woensdag: 07.30 - 19.00 uur
 • Donderdag 07.30 - 22.30 uur
 • Vrijdag: 07.30 - 18.00 uur

Parkeren

Je kunt niet vrij parkeren rondom Inholland Rotterdam. In het gebied rondom de hogeschool (Posthumalaan en omgeving) geldt betaald parkeren. De capaciteit van de parkeergarage van de hogeschool is beperkt.

Algemeen telefoonnummer

010 - 439 93 99

Studiekeuze Adviescentrum

Heb je hulp nodig bij je studiekeuze? Maak een afspraak met onze studiekeuzeadviseur Jessica Westenberger en stel al je studiekeuzevragen.
E: studiekeuze.rotterdam@inholland.nl
T: 06 1187 8775

Servicepunt

Het Servicepunt is er om al jouw vragen op het gebied van faciliteiten, ICT, onderwijsadministratie, roostering, studentwerkplekken en het gebouw te beantwoorden.
E: servicepunt.rotterdam@inholland.nl
T: 010 439 2 222

Studentendecaan

Onze studentendecanen zijn er voor vragen over onder andere studiefinanciering, studievoortgang en wet- en regelgeving. Heb je bijzondere omstandigheden waardoor je meer tijd nodig hebt voor je studie? Maak dan een afspraak. 
E:  decanaat.rotterdam@inholland.nl

International Office

Het startpunt voor jouw internationale activiteiten is het International Office. Hier krijg je informatie over de mogelijkheden voor studie en stage in het buitenland. 
E:
intoffice@inholland.nl
T: 088 466 3 119
Meer informatie

Bibliotheek

Via de digitale bibliotheek van Inholland heb je overal en altijd toegang tot de digitale collectie in de cloud. Log in op de website en je hebt toegang tot eindeloos veel informatiebronnen.
E:
 bibliotheek@inholland.nl
T: 088 466 1 661
WhatsApp: 06 2111 5525

528 nieuwsberichten

Heb je vragen over Inholland Rotterdam?

Wij staan je graag te woord!

Telefoon
0104392222