Den Haag,
10
januari
2024
|
10:58
Europe/Amsterdam

‘Petra is trouw, altijd bereid, voor iedereen vriendelijk en zet altijd extra stappen’

Petra Ivangh is de Ondersteuner van het jaar 2024

Petra Ivangh is de Ondersteuner van het jaar 2024

Al vele jaren is Petra Ivangh in dienst bij Hogeschool Inholland en de trouwe steun en toeverlaat van de Hogeschool Medezeggenschapsraad. En sinds dinsdag mag Petra zich ook de Ondersteuner van het jaar 2024 noemen. Petra ontving de welverdiende Wij Inholland award uit handen van collegelid Mieke van den Berg, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Hogeschool Inholland Den Haag.

Ondersteunende collega’s zijn net zo onmisbaar voor goed onderwijs als docenten. Elke dag weer zorgen ze samen met docenten dat lessen op rolletjes lopen en dat studenten kunnen rekenen op goede dienstverlening. Petra werd dinsdag verkozen tot meest inspirerende voorbeeld. Aan de ondersteunerprijs is een bedrag van 2.500 euro verbonden, te besteden aan innovatie van het eigen werk (of dat van het team/de afdeling).

Petra Ivangh is de Ondersteuner van het jaar 2024

Het was aan Mieke en de rest van de jury om de genomineerden en uiteindelijk de winnaar te kiezen uit tien voordrachten, allen voorgedragen door collega’s van stafdiensten en domeinen. In bijzijn van Petra en medegenomineerden Dagmar Dijkshoorn en Manon van Waardenberg zei Mieke: “Een keuze maken is ontzettend leuk, maar ook ingewikkeld. Het zijn zulke mooie verhalen en hun werk wordt zo gewaardeerd. Dat geeft een inkijkje in hoe deze collega’s hun werk doen: iemand die net binnenkomt en door zijn inzet enorm opvalt versus iemand die al meer dan dertig jaar al heel mooi werk doet. Dat maakt mij trots.”

‘Heel eervol om gekozen te worden’
Even later klonk het verlossende woord, en  volgde een daverend applaus voor Petra. “Want ze is altijd bereid, altijd voor iedereen vriendelijk, zet altijd extra stappen. Ze is trouw, punctueel en je voelt je veilig bij haar,” aldus Mieke. Trots nam Petra de award in ontvangst. “Ik vind het heel mooi dat Inholland ook een award uitreikt aan ondersteuners om hen in het zonnetje te zetten. Ik was heel erg verrast en vond het heel eervol om genomineerd te zijn en zeker ook om nu gekozen te zijn, ook naast deze twee kanjers”, zei Petra, wijzend naar Manon en Dagmar. En naar de zaal, met een knipoog naar de aanstaande HMR-verkiezingen op 12 februari: "Willen jullie met mij samenwerken de komende tijd, als ondersteuner van het jaar, stel je dan kandidaat voor de Hogeschool Medezeggenschapsraad, dit kan tot 19 januari!”

‘Collega’s dragen Petra op handen’
In de voordracht zijn collega’s zeer lovend over Petra: “Zowel collega’s als studenten dragen haar op handen, niet alleen vanwege haar werk, maar ook door de manier waarop zij haar werk doet. Persoonlijk en dichtbij is haar op het lijf geschreven. Petra helpt iedereen en weet door haar vriendelijke manier ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt, wat voor de studenten in de HMR niet altijd vanzelfsprekend is. Haar activiteiten beperken zich niet tot de HMR, zij houdt zich ook actief bezig met het professionaliseren van de opleidingscommissies, met het aanpassen van het medezeggenschapsreglement en nog veel meer. Al met al vervult Petra met haar inzet, zorgvuldigheid en betrokkenheid een belangrijke functie in de continuïteit van onze organisatie. En ten slotte: Petra is een zeer vriendelijke en behulpzame collega. Ze staat altijd voor je klaar en zet vele stappen extra als ze vragen krijgt om iets uit te zoeken.”

Petra Ivangh is de Ondersteuner van het jaar 2024

Creatieve koffiebekers, goede voornemens en nieuwjaarswensen
De nieuwjaarsbijeenkomst was de laatste in de traditionele jaarlijkse bijeenkomsten op de locaties om met elkaar te toosten op het nieuwe jaar. Kenmerkend dit keer waren de collega’s die in de rij stonden om hun gloednieuwe koffiebeker te laten voorzien van een persoonlijke tekening. Initialen, opvallende tags, spiritanimals; aan communicatiecollega Rosalie Brouwer was het om de mokken creatief en blijvend te kenmerken. Een uitdagende taak, gezien de lange rijen die zich vormden.

Samen naar één Inholland
Uiteraard was er ruimte voor goede voornemens en vele nieuwjaarswensen. Collega’s werden uitgenodigd hun goede voornemens mee te geven op een kaartje. Op een later moment zullen deze voornemens gedeeld worden. In gesprek met studenten gaven de locatiedirecteuren een inkijkje in de plannen voor het nieuwe jaar, het College van Bestuur nam de gelegenheid om iets mee te geven over het Inholland-brede jaarplan ‘Samen naar één Inholland’. Een plan met zeven focuspunten, waarbij locaties, domeinen, opleidingen en stafafdelingen aangeven hoe zij daar een bijdrage aan kunnen leveren.

 Collegelid Marije Deutekom zei daar bijvoorbeeld over: “Om uiteindelijk de doelen uit ons Strategisch Plan te behalen zullen we ook in 2024 een aantal zaken moeten doen. Hierbij is het belangrijk dat we samenwerken en niet allemaal zelf dingen gaan zitten uitvinden. Als we bijvoorbeeld allemaal op onze eigen manier, op onze eigen postzegel, ons onderwijs gaan flexibiliseren. Wordt het onderwijs dan ook echt flexibel? We doen het dan immers allemaal op onze eigen manier en niet samen. Daar moeten we afspraken over maken. En of je nu bijvoorbeeld aan de Pabo studeert in Dordrecht, Den Haag, Rotterdam, of waar dan ook. Het is belangrijk dat je als student dezelfde begeleiding krijgt en van dezelfde voorzieningen gebruik kunt maken. Dat je daarop kunt rekenen. Met deze beweging naar één Inholland is het heel belangrijk dat we naar elkaar luisteren. Dus als iemand iets anders vindt vooral ook de vraag te stellen: waarom kijk jij hier nou anders naar. Dat wens ik ons allemaal, maar dat neem ik ook mijzelf voor om in 2024 te doen.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.