08
januari
2024
|
09:26
Europe/Amsterdam

Wie wordt Ondersteuner van het jaar 2024?

Maak kennis met de drie genomineerden!

Ondersteunende collega’s zijn net zo onmisbaar voor goed onderwijs als docenten. Elke dag weer zorgen ze samen met docenten dat lessen op rolletjes lopen en dat studenten kunnen rekenen op goede dienstverlening. Wie het meest inspirerende voorbeeld is, het verschil maakt en ervoor zorgt dat onderwijs en ondersteuning versterkend werken voor onze studenten en collega’s? Dat weten we dinsdag 9 januari wanneer voor de vijfde keer de Wij Inholland award wordt uitgereikt voor Ondersteuner van het jaar, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Inholland Den Haag.

De afgelopen weken zijn tien voordrachten binnengekomen. Op basis van de motivaties heeft de jury unaniem een keuze gemaakt voor de volgende drie genomineerden. Hou Iris de komende weken in de gaten voor meer informatie!

Petra Ivangh

Petra Ivangh, ambtelijk secretaris Hogeschool Medezeggenschapsraad
De HMR is het belangrijkste medezeggenschapsorgaan van Inholland en daarmee een zeer belangrijke partner voor het college van bestuur als het gaat om het bepalen van het beleid van onze hogeschool. Een optimale en nauwkeurige voorbereiding van de vergaderingen, alsmede de verwerking is daarbij cruciaal voor een optimale vergaderstructuur en vergadercultuur. Petra speelt daar al jarenlang een belangrijke rol in.

Collega’s zeggen over haar in de voordracht:

“Petra is al vele jaren in dienst bij Inholland en de trouwe steun en toeverlaat van de HMR. Zij is zeer punctueel, is altijd bereid tot verdere ondersteuning, ook tijdens haar vrije dagen, en is altijd vriendelijk voor iedereen. Zowel collega’s als studenten dragen haar op handen, niet alleen vanwege haar werk, maar ook door de manier waarop zij haar werk doet. Persoonlijk en dichtbij is haar op het lijf geschreven.”

“Petra bereidt de agenda van de vergedering zeer nauwkeurig voor, ze bewaakt de uit te voeren acties heel precies. Bovendien houdt zij al vele jaren een besluitvormingsarchief bij waar ook de organisatie Inholland nog steeds dankbaar gebruik van maakt. Naast de activiteiten voor de HMR is Petra ook lid van de verkiezingscommissie, die alle processen en procedures in gang zet en bewaakt ten behoeve van alle medezeggenschapsverkiezingen bij Inholland. Ook dit proces loopt altijd uitstekend. Mede dankzij Petra worden alle processtappen zeer zorgvuldig doorlopen.”

“Petra helpt iedereen en weet door haar vriendelijke manier ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt, wat voor de studenten in de HMR niet altijd vanzelfsprekend is. Haar activiteiten beperken zich niet tot de HMR, zij houdt zich ook actief bezig met het professionaliseren van de opleidingscommissies, met het aanpassen van het medezeggenschapsreglement en nog veel meer.”

“Al met al vervult Petra met haar inzet, zorgvuldigheid en betrokkenheid een belangrijke functie in de continuïteit van onze organisatie. En ten slotte: Petra is een zeer vriendelijke en behulpzame collega. Ze staat altijd voor je klaar en zet vele stappen extra als ze vragen krijgt om iets uit te zoeken.”

Manon van Waardenberg

Manon van Waardenberg, coördinator werving en instroom, relatiebeheer, en stagecoördinator Sportkunde
Manon van Waardenberg zet zich al jaren in voor de werving en instroom van Inholland, voor een belangrijk deel bij de opleiding Sportkunde in Haarlem. Ze neemt daarbij ook de verantwoordelijkheid voor het relatiebeheer binnen deze opleiding van stages en projecten van het eerste en tweede jaar.

Collega’s zeggen over haar:

“Al maar liefst 12,5 jaar verrijkt Manon onze onderwijsinstelling, waarvan een aanzienlijk deel gewijd is aan Sportkunde. Met haar sprankelende energie en onvermoeibare inzet heeft zij haar stempel gedrukt op de werving en instroom, alsook het relatiebeheer binnen Sportkunde. Ze gaat verder dan slechts taken uitvoeren; ze kent studenten bij naam en creëert zo een band die wederzijds respect en betrokkenheid bevordert. Hierdoor zijn studenten bereid om zich extra in te zetten voor Open Dagen en voorlichtingsbijeenkomsten.

“Haar capaciteit om buiten de gebaande paden te denken is bewonderenswaardig, met innovatieve ideeën voor voorlichtingsmateriaal en de inrichting van voorlichtingsevenementen. Ze denkt vanuit de potentials en neemt collega's hierin mee. Hierbij gaat het ook om beheer van de website, Instagram en het creëren van nieuwe content voor deze socials. Dit doet ze zowel voor voltijd als de flexibele deeltijd. Laten we niet vergeten dat de basis van een succesvolle opleiding en hogeschool ligt in de juiste werving en instroom van getalenteerde studenten. Manon is de drijvende kracht achter dit proces.”

“Wanneer het aankomt op relatiebeheer, is Manon de persoon die je in de frontoffice wil hebben. Betrokken, aandachtig en representatief; zij denkt en handelt met een Inholland-roze hart. Ze is altijd bereid haar collega's te helpen en gaat geen klus uit de weg. Haar toewijding, creativiteit en onvoorwaardelijke inzet maken haar voor Sportkunde 'Ondersteuner van het jaar 2024'.”

Dagmar Dijkshoorn

Dagmar Dijkshoorn, algemeen teamondersteuner Werving, Instroom en Relatiebeheer Rotterdam

Collega’s zeggen over haar: 
“Dagmar is na haar studie Creative Business blijven plakken in het team. Ze is een slimme jonge vrouw met een mooie oude ziel. Het is een aanpakker en verbinder vanuit positiviteit. Ze is al snel gegroeid tot de scrummanager van het team, ontwikkelt zich als projectleider en naast de teamondersteuningstaken pakt ze dan ook graag ander werk aan. Zo draagt ze bij aan vele projecten op locatie en ook Inholland-breed. Ze initieert, coördineert, voert uit, evalueert en heeft oog voor detail en verbetering. Haar tone of voice daarbij en empathie zorgen voor een plezierige samenwerking samensmelting tussen onderwijs en staf. We zouden haar voor geen goud willen missen in het team maar doorontwikkeling is haar erg gegund, en we weten dat dat ooit gaat gebeuren.”

Overige kandidaten
De andere kandidaten voor de Wij Inholland award Ondersteuner van het jaar waren:

 • Nelleke van der List, algemeen teamondersteuner Sociaal Juridische Dienstverlening, Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening en SJD Flex.
 • Judith Jager, procescoördinator onderwijslogistiek, domein Business, Finance & Law.
 • Brayan Rodriguez, algemeen teamondersteuner WIR Amsterdam/Diemen.
 • Pim de Vries, jurist stafdienst Onderwijsbeleid en Juridische Zaken.
 • Jolien Zwaanswijk, functioneel beheerder en informatiemanager Inholland Academy.
 • Frits van der Weerd, portfoliomanager onderwijsinnovatie IVT.
 • Emilie Holthuis, beleidsadviseur/coördinator assessmentbureau, domein ONI.

De jury bestaat uit:

 • Mieke van den Berg (lid college van bestuur)
 • Roelof Eleveld (manager externe betrekkingen en public affairs, afdeling bestuurzaken)
 • Patricia Bax (algemeen teamondersteuner HBO Rechten en Ondersteuner van het jaar 2023)
 • Conny Rijkers (manager Communicatie, stafafdeling CHR)

 

Patricia Bax, algemeen teamondersteuner bij HBO-Rechten

Winnaar 2023 
Het is de vijfde keer dat de Wij Inholland award Ondersteuner van het jaar wordt uitgereikt. Patricia Bax, algemeen teamondersteuner HBO Rechten won de Inholland award vorig jaar. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.