13
juli
2023
|
11:53
Europe/Amsterdam

Programmavoorstel PONT overhandigd aan staatssecretaris Gunay Uslu

10 juli

Hoe kun je de impact van een ontwerpende aanpak op maatschappelijke opgaven versterken, zoals de klimaatcrisis, energietransitie en vergrijzing? Dit vraagstuk staat centraal in het programmavoorstel PONT, de Publieke Ontwerppraktijk, dat maandag 10 juli, mede namens Hogeschool Inholland, is overhandigd aan demissionair staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media. In het programma is uitgewerkt hoe de creatieve industrie en publieke organisaties beter kunnen samenwerken om veranderingen in de samenleving teweeg te brengen.

De opdracht kwam voort uit de ambitie van Uslu zelf is uitgezet onder penvoerderschap van het kennis- en innovatienetwerk CLICKNL. Met als doel: ontwikkel samen met de ontwerpsector en haar samenwerkingspartners de inhoud van een driejarig programma van in totaal 9 miljoen euro om de impact van de ontwerpende aanpak op maatschappelijke opgaven te vergroten. Wina Smeenk

Vanuit het Inholland-lectoraat Societal Impact Design leverde Inholland, als één van de drie betrokken kennisinstellingen, input voor het programmavoorstel met internationaal onderzoek naar de toepassing van een ontwerpende aanpak. Lector Wina Smeek en onderzoeker Anja Köppchen voerden dit onderzoek uit en schreven hun bevindingen op in het artikel ‘Mandaat en spierballen’.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.