Haarlem,
10
juli
2018
|
15:27
Europe/Amsterdam

Rekening houden met interculturele verschillen in Engelstalige merkverhalen

Als je jarig bent dan hoef je toch niet te trakteren? Dan hoor je taart te krijgen!
Er bestaan veel cultuurverschillen. En daar moet je als onderwijsinstelling met internationale opleidingen rekening mee houden. Alexander van Zijp vertelt meer over de aanpak.

Op basis van het merkverhaal is er samen met collega’s en internationale studenten een vertaling geschreven. De essentie van het merkverhaal is bewaard gebleven. Eén van de pijlers is dat Inholland diversiteit als kracht ziet. Alexander: “Zo’n merkverhaal moet niet een trucje zijn: een verhaal van onze communicatieafdeling. We maken het merkverhaal écht samen.”

Uitdagingen aangaan
Er zijn zeven internationale programma’s, daarom was de wens om het merkverhaal ook in het Engels te vertalen. “Op deze manier willen we ook aansluiten bij de internationale studenten die bij ons studeren. We waren ons ervan bewust dat je daarvoor niet zomaar een platte vertaling kunt maken vanwege interculturele verschillen. In samenwerking met Loo van Eck is er een brainstormsessie georganiseerd met internationale studenten en docenten" zegt Alexander. 

Tijdens de brainstormsessies kwamen opvallende verschillen naar boven. Alexander: “In ons Nederlandse merkverhaal hebben we het over ‘durven leren’ en ‘durven fouten te maken’. Voor de Internationale studenten bleek dat echt een no go te zijn. Zij konden echt niet aan hun ouders, die een dure studie voor ze in het buitenland betalen, verkopen dat ze fouten gingen maken. Dat hebben we in de Engelse versie dus vertaald naar ‘uitdagingen aangaan’.”

Persoonlijk & Dichtbij
De studenten zijn vereerd dat ze gevraagd waren. Alexander: “Ze hadden daardoor het gevoel dat hun mening ertoe deed. Dat ze echt mochten meedenken en meebepalen. En dat is ook precies hoe wij het willen. We zeggen dat we persoonlijk en dichtbij zijn, dus willen we dat in onze aanpak ook zijn! De volgende studie, Mathematical Engineering, staat alweer op de planning en dan kiezen we weer voor deze aanpak.”

Wil je meer weten over de aanpak van Alexander en Hogeschool Inholland?
Download het gehele interview van Loo van Eck rechtsboven dit artikel.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Philippa Collin
09
July
2018
Nice work! This initiative takes a step closer to creating an inclusive educational culture.