12
april
2022
|
08:25
Europe/Amsterdam

Renske de Beijer in de race voor landelijke titel Docent van het Jaar 2022

Renske de Beijer kleur

De vier finalisten van de verkiezing ISO-docent van het Jaar 2022 zijn bekend. En onze Renske de Beijer is er daar een van! Op 19 april strijdt zij om de felbegeerde titel. De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Comeniusnetwerk om goed docentschap te vieren. 

Renske ervaart haar finaleplaats als een mooie erkenning van wat ze mag betekenen voor Hogeschool Inholland, de studenten en de verbetering van het onderwijs. 

"Ik voel mij vereerd dat ik in de finale sta en dat ik Hogeschool Inholland daar mag vertegenwoordigen. Ik kijk ernaar uit om de jury op 19 april te laten zien met welke mooie onderwijsinnovaties we binnen Inholland bezig zijn."

Profileren met een mini-college
Op 19 april geven alle finalisten een mini-college waarin zij hun vaardigheden kunnen tonen. Renske is druk bezig met de voorbereidingen. “Op welke manier kijken wij naar de wereld? En welke gevolgen heeft dat voor de studenten Social Work, én voor de mensen in de zaal? Door dergelijke vraagstukken aan te snijden, wil ik mensen aan het denken zetten”, zegt Renske. “Dat is natuurlijk wat ik ook in mijn lessen probeer te doen: dat studenten kritisch kijken naar hun eigen denken en handelen.”

Beurs van 25.000 euro
De vijfkoppige jury - met daarin drie studenten - beoordeelt de mini-colleges, waarbij zij speciaal let op de interactie tussen student en docent. In haar totaaloordeel neemt de jury ook de ingestuurde stukken en gevoerde gesprekken mee. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, zal de prijs op 19 april in het Muntgebouw te Utrecht uitreiken. Naast een fysieke prijs - ontworpen door twee studenten aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht - krijgt de winnaar een beurs van 25.000 euro voor onderwijsinnovatie.

Meer weten over Renske en haar werk?
Hoe Renske als docent en adviseur blended learning haar veelzijdige expertise voor het onderwijs inzet, lees je terug in het artikel rondom haar nominatie.

Benieuwd of zij de titel Docent van het Jaar 2022 in de wacht sleept? We houden je natuurlijk via Iris op de hoogte!

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Corine van Dijck-Roelofsen
12
April
2022
Toi toi toi, zet 'm op Renske!
Jeroen Bendeler
12
April
2022
Heel veel succes Renske!