28
september
2021
|
09:36
Europe/Amsterdam

Samen Vooruit Sessie #3: Studentparticipatie als thema

Meld je aan en laat je inspireren

SamenVooruit

Het thema ‘studentparticipatie’ staat vandaag centraal tijdens de nieuwe Samen Vooruit Sessie. Alaoui Alaoui, voorzitter van de Hogeschool Medezeggenschapsraad, trapt deze keer de sessie af. Uiteraard hebben we ook weer een mooi gesprek: lector Feike van der Leij en student Dewi Fraij gaan dit keer met elkaar in gesprek over het hoofdthema en de vraag: moeten docenten hun studenten zien als partner? Uiteraard zijn er ook weer mooie interactieve webinars. 

Klik hier om de Samen Vooruit Sessie bij te wonen! Meld je aan en ontvang een unieke kijkerslink. We beginnen om 12.30 uur!

Je kunt kiezen uit de volgende webinars:

Webinar 1:
Studentparticipatie: ervaringen van studenten
Ben je benieuwd naar de drijfveren van studenten om zich actief in te zetten voor hun medestudenten of de hogeschool? Bijvoorbeeld als lid van de opleidingscommissie, als klassenvertegenwoordiger, als buddy of in de Hogeschool Medezeggenschapsraad? Wil je meer weten over de positieve effecten en belemmeringen die zij hierbij ervaren, en welke tips zij hebben voor de opleiding en hogeschool? Kom dan naar dit webinar! Wij hebben vanuit de onderzoekslijn Studiesucces onderzoek gedaan naar studentparticipatie. Tijdens het webinar gaan we in op een aantal uitkomsten uit het onderzoek en gaan we hierover in gesprek met studenten.

Door Carlijn Knuiman en Manouk Béatse, onderzoekers bij de onderzoekslijn Studiesucces en studenten Yalda Ahmadzai (Mondzorgkunde), Sheran Delgado (Social Work) en Tim van Werkhoven (Integrale Veiligheidskunde).

Webinar 2:
De studentbeleving van onze Kwaliteitsafspraak in beeld: help jij mee?
Om onze Kwaliteitsafspraak te realiseren, zetten we allerlei activiteiten op in samenwerking met onderzoek en het werkveld, waarbij met name de studenten aan zet zijn en zich zo ontwikkelen tot succesvolle professionals. Hoe kunnen we de ontwikkeling van de Kwaliteitsafspraak en de beleving van onze studenten nog duidelijker zichtbaar maken, op opleidings-, domein-, én Inholland-niveau? Hoe weten we dat we op de goede weg zijn? Hoe verantwoorden we ons naar de studenten, naar de medezeggenschap en naar de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)?

In deze interactieve dialoogsessie halen we input op, samengebracht in een eerste visual. Welke vragen moeten we stellen in de komende dialoogsessies om de studentbeleving van de Kwaliteitsafspraak zichtbaar te maken? De sessie is de start van een reeks waarbij collega’s en studenten in gesprek gaan, kennis delen en elkaar inspireren, onder begeleiding van professioneel tekenaar Wouter. Doe jij mee?

Door Wouter Boog van JAM Visual thinking, Conny Rijkers, manager communicatie van de stafafdeling Communicatie en HR en Elyan Zegers, stafhoofd van de Financiën, Business Control & CSA

Webinar 3:
Studenten betrekken bij (onderzoeks)projecten: hoe doe je dat?
Vanuit de verschillende leerlijnen en onderzoeksgroepen van Inholland worden regelmatig (onderzoeks)projecten gestart waar studentparticipatie een vereiste is of in ieder geval gewenst. Zo ook binnen het project #DatMeenJeNiet waarbinnen we jongeren trainen en vragen om zich uit te spreken tegen online discriminatie. Alleen is het makkelijker gezegd dan gedaan om studenten bij zulke onderzoeken en projecten te betrekken. Zeker als je als collega niet direct een ingang bij een opleiding hebt.

Dit webinar staat in het teken van de ervaringen en learnings met studentbetrokkenheid bij (onderzoeks)projecten tot nu toe. Graag halen we ook tips op, zodat we de match tussen project en student in de toekomst makkelijker kunnen maken.

Door Mirthe van den Hee, Creative Future-leercoach en onderzoeker bij het project #DatMeenJeNiet van de onderzoekslijn Inclusion and the Creative Industries en studenten Noor Mohamed (Leisure & Events Management) en Cassie Schoutens (Communicatie).

Het programma van deze Samen Vooruit Sessie is als volgt:

TijdInvulling
12.30 - 13.00 uurPlenaire kickoff met inleiding van Alaoui Alaoui, voorzitter van de Hogeschool Medezeggenschapsraad. Ook gaan lector Feike van der Leij en student Dewi Fraij met elkaar in gesprek.
13.00 - 13.45 uurKeuze uit de drie webinars
13.45 - 14.15 uurNapraten in het digitale café

Meld je aan en hopelijk zien we jou straks!

11 november Dag van het Onderwijs & Onderzoek: zet het in je agenda
De volgende Samen Vooruit Sessie op donderdag 11 november staat in het teken van de Dag van het Onderwijs & Onderzoek, waarin we je meenemen en je kunt meepraten over het strategietraject. Zet deze dus ook alvast in je agenda!