Haarlem,
22
januari
2021
|
07:45
Europe/Amsterdam

Samen werken aan de toekomstbestendige stad: eerstvolgende masterclass op 26 januari

Ondernemen in de circulaire stad door Han van Kleef

Bollen

In september 2021 gaat de nieuwe minor Samen werken aan de toekomstbestendige stad van start. In deze transdisciplinaire minor kunnen Inholland-studenten aan de slag met grote maatschappelijke vraagstukken om zich goed voor te bereiden op hun toekomstige rol als professional. De komende tijd kun je meedoen aan masterclasses, de eerstvolgende over 'Ondernemen in de circulaire stad' staat dinsdag 26 januari op de agenda. Ook meedoen? Meld je aan! 

Ondernemen in de circulaire stad door Han van Kleef
Dinsdag 26 januari 2021 - 13:00 tot 15:00 uur
Samen met Han van Kleef, associate lector Innovatie en Ondernemen, verken je de vraagstukken die een bakker met negen winkels in een provinciestad tegenkomt als hij wil bijdragen aan een circulaire economie. Wat betekent die ambitie voor zijn bedrijfsprocessen, voor de energie en grondstoffen die hij verbruikt, en zijn verdienmodel? Voor zijn personeel, leveranciers, winkels en transport? Met wie werkt hij samen, en hoe verzamelt hij de benodigde kennis en informatie? In de masterclass krijg je een helder beeld van circulair ondernemen in de praktijk, en van de passende onderzoeksaanpak.
 

Over de minor Samen werken aan de toekomstbestendige stad
Met Techniek, Ontwerpen & Informatica, Creative Business, Gezondheid, Sport & Welzijn, Business, Finance & Law en Agri, Food & Life Sciences zijn bijna alle domeinen bij de ontwikkeling van de brede minor betrokken. Dit gebeurt in samenwerking met de afdeling onderwijsbeleid. De brede insteek is gekozen omdat actuele complexe vraagstukken een brede aanpak vragen. Complexe vraagstukken houden zich immers niet aan ‘domeingrenzen’.

Een brede aanpak om van elkaar te leren en elkaar te versterken
“Duurzaam, gezond en creatief zijn onze profilerende thema’s. Door deze thema’s te combineren kunnen we op een unieke manier bijdragen met onderwijs en onderzoek”, legt Karin van Beckhoven, projectleider van de minor, uit. “Door onze kennis, onderzoeksmethoden en onderwijs vanuit elkaars disciplines te bekijken kunnen we van elkaar leren en elkaar versterken. En zo samen nieuwe oplossingen bedenken voor vraagstukken die horen bij de toekomstbestendige stad. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor studenten, maar ook voor docenten, onderzoekers en lectoren.”

Laat ons weten dat je erbij bent!
We zien je graag terug. Laat via het online formulier weten dat je erbij bent!