Han van Kleef
Han van Kleef

Han van Kleef

associate lector
Lectoraat
Telefoon
E-mail

Werk samen met Han

Even voorstellen

Han van Kleef is sinds 2016 als associate lector bij het lectoraat Sustainable Business innovations, onderdeel van het kenniscentrum Business, Finance & Law. Hij werkt samen met Hogeschool Inholland om innovatieprocessen te verbeteren voor duurzame ontwikkeling. 

Han helpt bedrijven, overheden, scholen en belangengroepen beter samen te werken. Op deze manier genereert hij vernieuwende oplossingen, die gedragen worden door de betrokkenen en die aansluiten op de complexe sociale, ecologische en economische vraagstukken waar onze maatschappij mee te maken heeft.

Samenwerken

Bedrijven en organisaties kunnen bij het lectoraat terecht om aan de hand van praktijkgericht onderzoek ‘responsiveness’ te ontwikkelen, waar het draait om sociale innovaties. Bedrijven zijn ‘responsive’ als zij veerkrachtig genoeg zijn om zich proactief aan te passen aan veranderende omstandigheden. Het lectoraat komt graag in contact met bedrijven die sociale innovaties willen doorvoeren. Ook studenten zijn welkom die aan projecten willen werken of op zoek zijn naar een afstudeeropdracht. Docenten die onderzoek willen doen en onderzoeksvaardigheden willen ontwikkelen kunnen er ook terecht.

Wie is Han van Kleef?

Expertise

Van Kleef is deskundig op gebied van het inrichten van innovatieprocessen met het oog op het realiseren van duurzame ontwikkeling. Op dit onderwerp doet hij onderzoek, verzorgt onderwijs, en adviseert hij overheden en bedrijven.

Ervaring

Vanuit zijn bureau Trees Inventing ontwikkelde Han van Kleef de Building Innovation Communities (BIC)-aanpak en -programma’s voor innovatie en duurzame ontwikkeling. Dit deed hij op basis van praktijkonderzoek met de Universiteit Tilburg en twintig jaar praktijkervaring. Het onderzoek ging over innovatie en duurzame ontwikkeling in de papierindustrie. De praktijkervaring deed Van Kleef op in het bedrijfsleven, bij (semi-)overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. Hij promoveerde in maart 2014 met het proefschrift ‘Learning to learn for innovation and sustainable development’.

Over Han

Han van Kleef (1963) is een groot natuurliefhebber. En hij wil dat onze kleinkinderen en hún kleinkinderen ook van krachtige, prachtige natuur kunnen genieten. Daarnaast houdt hij van het oplossen van lastige vraagstukken, samen met anderen. Hij ziet altijd mógelijkheden.

"Circulaire economie gaat niet meer van de agenda."

Han van Kleef, associate lector Sustainable Business innovations

Werk samen met Han

Kom in contact en stel je vragen

Han van Kleef
Telefoon
0653335709