Delft,
08
mei
2018
|
10:49
Europe/Amsterdam

SamenMarkt; oefenen met handelen in een online tomatengame

SamenMarkt

Veilig experimenteren met nieuwe manieren van handelen? SamenMarkt biedt die mogelijkheid. Met een online tomatengame, ontwikkeld door onderzoekers van Inholland Delft, de Technische Universiteit Delft en Wageningen Economic Research, kunnen ‘gamers’ risicoloos de huidige keten en de markt verkennen. Olaf van Kooten, lector Duurzame verbindingen in de Greenport bij Inholland Delft: “De game levert veel informatie op over hoe er gehandeld wordt. Hiermee zetten we de eerste stappen naar een digitale markt.”

Een digitale markt is volgens Van Kooten nodig, omdat de huidige markt een soort gokkast is geworden. "Waar jarenlang het hebben van een eigen marktplaats in de vorm van de groenteveiling een belangrijke bron van succes was voor de glasgroentesector, bestaat die veiling nu praktisch niet meer. Veel producten gaan nu rechtstreeks van grote telers naar supermarkten. Kleine telers kunnen daarbij alleen maar volgen zonder dat ze ook maar enige invloed uit kunnen oefenen op de prijs.”

Deze quote van Van Kooten komt uit een interview dat hij onlangs hield met Groentennieuws.nl. Benieuwd naar het complete interview? Lees het hier.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.