Amsterdam,
08
maart
2022
|
12:00
Europe/Amsterdam

Dit ben ik: Sanne Cordfunke-Krebbekx, docent-onderzoeker én gek op koken

‘Alles wat ik ontdek kan ik gelijk meenemen in het lesgeven’

5824 - IH_Sanne v4.00_00_52_06.Still001

Met koken volgt Sanne nauwgezet een recept en daarin ziet zij veel verbinding met haar werk als onderzoeker bij Hogeschool Inholland. Als oud-student  Verpleegkunde bij Inholland heeft Sanne ervoor gekozen om onderwijs en onderzoek te combineren, met veel ruimte om  kansen te pakken en zichzelf te ontwikkelen. Doel van haar onderzoek is om oncologische zorg in de thuissituatie van patiënten te verbeteren. De inzichten die ze daarmee opdoet ervaart Sanne als een betekenisvolle toevoeging aan het verpleegkundig vak. Daarnaast  wordt Sanne heel blij van het enthousiasmeren van studenten voor het vakgebied.  

Bekijk het verhaal van Sanne in deze #ditbenik-aflevering.

Een zorgzaam hart 
Toen Sanne opgroeide in het Brabantse Bergen op Zoom, met een gastvrij en bourgondisch thuis, is het zorgzame zaadje geplant. Van huis uit gek op eten dus. Sanne geniet dan ook erg van uitgebreid koken voor vrienden en familie en lang tafelen. Met haar zorgzame hart lag het voor de hand om een opleiding te kiezen in de zorg. Zo werd ze gegrepen door het verpleegkundig vak. 

De ruimte om te onderzoeken 
Na ervaring te hebben opgedaan in het werkveld klopte Sanne aan bij haar oud-docenten om te kijken wat de mogelijkheden waren binnen de hogeschool. Ze wilde meer doen met onderzoek en had zelf al een idee waar dit onderzoek over kon gaan. Sanne zag kansen om te onderzoeken hoe oncologische zorg beter gemaakt kan worden in de thuissituatie van de patiënt. “Ik werkte eerder in het ziekenhuis op de oncologie-afdeling, waarbij ik op een gegeven moment dacht: dit moet anders kunnen. Hoe kunnen patiënten thuis dezelfde behandeling krijgen en dus minder naar het ziekenhuis hoeven?” samen met verschillende partner zorginstellingen in de regio maakt Sanne flinke vorderingen op dit gebied.

Ideale werkverdeling met parellellen 
Naast haar werk als onderzoeker voor een dag in de week, geeft Sanne als docent drie dagen les bij de opleiding Verpleegkunde. Met haar ruime ervaring als verpleegkundig specialist brengt ze daarbij ook nog eens veel praktijkkennis mee de klas in. “De dingen die ik onderzoek komen ook terug in het onderwijs en vice versa. Dat uit zich bijvoorbeeld in dat sommige studenten mee kunnen werken aan mijn onderzoek en dat ik bepaalde resultaten weer meeneem in de klas om te vertellen aan studenten. Dit komt uiteindelijk de patiënt alleen maar ten goede. Ik hoop zo studenten én docenten te enthousiasmeren door onderzoek en praktijkervaring de patiëntenzorg te verbeteren.” 

Werken bij Hogeschool Inholland 
Onze collega´s zijn sterke persoonlijkheden, die durven te staan voor wie ze zijn. En die weten dat ze élkaar nodig hebben, met ieder hun eigen drijfveren en kwaliteiten, om maatschappelijke vraagstukken op te lossen voor een duurzame,  gezonde en creatieve samenleving. Daarom bieden wij bij Inholland een veilige en persoonlijke werkomgeving waarin iedere collega zich als uniek mens kan laten zien én horen. Door onze krachten te bundelen, maken we samen het verschil.

Meer informatie over Werken bij Inholland? Ga naar de site.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.