Verpleegkunde voltijd

Zo blijft een patiënt geen patiënt, maar een mens die met of zonder zijn aandoening weer de regie pakt over zijn leven.

Voltijd | Deeltijd | Duaal

Verpleegkunde gaat over mensen die zorg nodig hebben. In die volgorde: eerst de mens, dan de zorg. Want met de opleiding Verpleegkunde (hbo-v) leer jij dat iemand meer is dan zijn medisch probleem. Jij hebt oog voor het individu in zijn sociale omgeving. Dankzij jouw onderzoekende houding zie je waar zijn probleem ontstaat en hoe je hem kan helpen weer gezond te worden. Met anderen denk je in oplossingen, zoals met professionals uit de welzijns- en sportsector. Daarbij benut je de nieuwste zorgtechnologie. Zo blijft een patiënt geen patiënt, maar een mens die met of zonder zijn aandoening weer de regie pakt over zijn leven. Spreekt jou dit aan, kies dan voor Verpleegkunde bij Inholland.

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Alkmaar en Amsterdam
taal
Nederlands

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verpleegkunde1903px.jpg

Wat je moet weten over Verpleegkunde

  1. Je groeit uit tot een professional die mensen empowert.
  2. Na een gedegen theoretische basis van colleges oefen je je vaardigheden met practica. 
  3. Wil je later werken op intensieve zorgafdelingen zoals de spoedeisende hulp, intensive care (ic) of anesthesie, dan is het honours-programma Technische Verpleegkunde interessant.
  4. In het vierde jaar geef je je eigen profiel vorm en loop je stage in de richting waarin je je meer wilt verdiepen.
  5. Je kunt Verpleegkunde volgen op twee locaties: in Amsterdam en in Alkmaar. Allebei bieden ze dezelfde opleidingsprogramma's aan, al kunnen de opleidingsvarianten wel per locatie verschillen.
HBOV - FitInn.jpg

Trots op

Duncan en Fardad

Fardad (Verpleegkunde) en Duncan (Sportkunde) werden via hun docenten gewezen op een interessante stageplek. Een stageplek waar ze verder moesten kijken dan de opgedane kennis in hun eigen vakgebied, waar ze moesten samenwerken om hetzelfde doel te bereiken. En waar ze zich open moesten stellen om anders te denken. En dat is ze gelukt.

Lees meer

Nieuws vanuit de opleiding Verpleegkunde

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!