Verpleegkunde voltijd

Ontdek wat jou het meest aanspreekt; wat voor professional en mens jij bent. 

Voltijd | Deeltijd | Duaal

Help je graag mensen? Ben je oprecht geïnteresseerd in het lichamelijke, geestelijke en sociale welzijn van de ander? Dan staat jou in de zorg prachtig werk te wachten. Van verpleeghuis tot ziekenhuis, van psychiatrie tot thuiszorg: met de brede en zeer praktijkgerichte hbo-opleiding Verpleegkunde (voltijd) bij Hogeschool Inholland ervaar je hoe breed de zorg is en kies je wat het beste bij jou past. 

Het werk als verpleegkundige is heel divers. Je meet bijvoorbeeld iemands bloeddruk of geeft voorlichting over een aanstaande operatie. Of je roept andere professionals bij elkaar om te bespreken hoe een kwetsbare oudere thuis kan blijven wonen. Je hebt oog voor de patiënt als mens en denkt vanuit mogelijkheden. Trekt jou de acute en intensieve zorg in ziekenhuizen of in de ambulancezorg het meest? Volg dan de extra keuzeprogramma’s Acute Zorg. 

Wees welkom als toekomstig verpleegkundig collega, iemand die ook óns iets leert, binnen een heel divers team. Wij creëren een persoonlijke en vertrouwde leeromgeving. Nieuwsgierig? Kom langs! 

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Alkmaar en Amsterdam
taal
Nederlands

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat je moet weten over Verpleegkunde

  1. Met jouw opleiding kun je direct als hbo-verpleegkundige aan de slag in alle takken van de gezondheidszorg. Jij wordt een professional die het verschil maakt voor mensen in allerlei situaties.
  2. Je kunt hbo-verpleegkunde volgen in Amsterdam of Alkmaar met op beide locaties hetzelfde opleidingsprogramma.  
  3. Je kunt steeds meer je eigen keuzes maken in het programma en hierdoor je eigen programma samenstellen. Je coach begeleidt jou hierin. 
  4. De helft van je opleiding leer je in de praktijk. Heb jij je plek gevonden in de praktijk? Stap dan zonder vertraging over naar een traject voor werken en leren (onze duale of deeltijdopleiding). Zo combineer je leren met een betaalde baan. 
  5. In het vierde jaar geef je je eigen profiel vorm en loop je stage in de richting waarin jij je meer wilt verdiepen. Bepaal welk keuzeonderwijs jij volgt en kies bijvoorbeeld voor een stage in het buitenland, zoals in de EU, Zuid-Afrika, Kenia, Suriname en Aruba. 
  6. Wil je later werken op intensieve zorgafdelingen zoals de spoedeisende hulp, ambulancedienst, intensive care (ic) of anesthesie? Of trekt jou de geestelijke gezondheidszorg (ggz) meer of bijvoorbeeld zorg vanuit huisartspraktijken? Volg dan een van onze keuzevakken. 

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Verpleegkunde voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228