Dordrecht,
18
september
2019
|
11:30
Europe/Amsterdam

Scholenkoepel OPOD nu opleidingsschool Pabo Dordrecht

Pabo-opleidingen

De basisscholen van de stichting Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD) zijn opleidingsscholen geworden van Inholland Pabo Dordrecht. Dit houdt in dat de OPOD-scholen zelf de Pabo-studenten gaat begeleiden en beoordelen die stage komen lopen. OPOD biedt openbaar onderwijs op dertien basisscholen verspreid over zestien locaties in Dordrecht.

De Pabo zorgt ervoor dat leerkrachten van OPOD opgeleid worden tot stagebegeleider. Ook wordt er in samenwerking met Inholland een onderwijsprogramma ontwikkeld voor startende leerkrachten. Verder doet de onderzoekslijn Teaching, Learning en Technology van Inholland praktijkonderzoek naar digitaal onderwijs. Dit in samenwerking met studenten.

“Bestuurlijk werkt OPOD al jaren samen met ons,” zegt opleidingsmanager Satish Rambhadjan van Inholland Pabo Dordrecht. “Deze toetreding toont de betrokkenheid bij de ontwikkeling van de leerkracht en de kwaliteit die OPOD daarmee nastreeft bij de ontwikkeling van studenten en leerkrachten. De opleidingsschool wordt hiermee aangevuld met een bestuur dat zich kenmerkt als innovatief en vooruitstrevend.”

“In de opleidingsschool werken we samen om een vertaalslag te maken van landelijke en regionale ontwikkelingen naar het onderwijs onder andere via gezamenlijke projecten”, zegt Rambhadjan. “De ontwikkeling van studenten en opleiding van leerkrachten bij de opleidingsschool staat centraal. Je ontwikkeling stopt niet na het afronden van de Pabo.”

"Voorheen stelden we stageplekken beschikbaar, maar waren we verder niet heel actief’’, zegt bestuurder Niek Barendregt van OPOD in het AD. "Door de begeleiding meer naar ons toe te trekken, kunnen we de stagiaires nog beter klaarstomen voor een baan bij ons en laten zien waar OPOD voor staat.’’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.