Volg jouw opleiding in Dordrecht

Wil jij het verschil maken in het leven van kinderen? Hen boeiende verhalen vertellen en ze meenemen in de wondere wereld van cijfers en letters? Word die inspirerende juf of meester en studeer aan Hogeschool Inholland Dordrecht. Op deze kleinschalige locatie bieden wij in samenwerking met diverse praktijkscholen een pabo-opleiding die bij jou past. Wordt het in voltijd of misschien wel in deeltijd?

 Associate degrees bij Dordrecht Academy
Ook kun je in februari of september 2024 starten met een Associate degree aan Dordrecht Academy:

Dordrecht Academy is een samenwerkingsverband van drie hogescholen: Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam en Christelijke Hogeschool Ede. Klik op bovenstaande links voor meer informatie over de opleidingen.

Kom 6 april naar de Open Dag

Meld je aan!

Probeer opleidingen uit

Kom proefstuderen

Meer over studeren in Dordrecht

Contact

Algemeen

E: pabo.dordrecht@inholland.nl 
T: 078 - 611 26 00

Studiekeuze Adviescentrum

Heb je studiekeuzevragen? Heb je hulp nodig bij het kiezen van een opleiding? In Rotterdam zitten onze studiekeuze-adviseurs die je kunnen helpen.
E: studiekeuze.rotterdam@inholland.nl
T: 06 11 87 87 75
Maak een afspraak

Servicepunt

Het Servicepunt is er om al jouw vragen op het gebied van faciliteiten, ICT, onderwijsadministratie, roostering, studentwerkplekken en het gebouw te beantwoorden.
E: servicepunt.dordrecht@inholland.nl
T: 010 439 2222 

Studentendecaan

Onze studentendecanen zijn er voor vragen over onder andere studiefinanciering, studievoortgang en wet- en regelgeving. Heb je bijzondere omstandigheden waardoor je meer tijd nodig hebt voor je studie? Maak dan een afspraak. 
E:  decanaat.dordrecht@inholland.nl

Bibliotheek

Via de digitale bibliotheek van Inholland heb je overal en altijd toegang tot de digitale collectie in de cloud. Log in op de website en je hebt toegang tot eindeloos veel informatiebronnen.
E:
 bibliotheek@inholland.nl
T: 088 466 1 661
WhatsApp: 06 2111 5525

Bereikbaarheid

Bezoekadres

De hogeschool ligt op 5 minuten loopafstand van het centraal station in Dordrecht. 

Achterom 103
3311 KB Dordrecht
Plan met Google Maps

Plan je eigen route

Openingstijden

  • Maandag: 07.30 - 22.30 uur
  • Dinsdag: 07.30 - 18.00 uur
  • Woensdag: 07.30 - 18.00 uur
  • Donderdag: 07.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag: 07.30 - 18.00 uur

Parkeren

Parkeergarage Spuihaven Dordrecht
(uitrijkaarten beschikbaar voor afspraken)

Spuiboulevard 304
3311 GR Dordrecht

Parkeergarage Achterom
(geen uitrijkaarten beschikbaar)

Achterom 56
3311 KC Dordrecht

Je kunt ook gratis parkeren bij parkeerplaats Weeskinderendijk, dit is 10-15 minuten lopen vanaf onze locatie. 

Inholland Dordrecht

nature

We kennen je bij naam

In Dordrecht is de pabo zowel professioneel als kleinschalig. Dat zorgt voor een persoonlijke sfeer tussen jou, je medestudenten en de docenten. Er is ruimte voor jouw bijzondere talenten en dat werkt erg stimulerend. Wij bieden in Dordrecht verschillende routes aan om leerkracht in het basisonderwijs te worden. Er is altijd een route die past bij jou persoonlijke situatie.

Leren door te doen

Een belangrijk onderdeel van het vak leraar basisonderwijs leren wij je graag in de praktijk. Tijdens de pabo maak je daarom direct vanaf de start kennis met uiteenlopende scholen en kindcentra, met verschillende visies en achtergronden. Hierdoor leg je snel de verbinding tussen theorie en de praktijk en pas je direct alles toe wat je leert. Niet alleen colleges volgen dus, maar samen met je studiegenoten op pad gaan om zelf ervaring en nieuwe kennis op te doen. Je leert hoe je de kinderen lesgeeft, begeleidt en enthousiasmeert voor de wereld van letters, cijfer, natuur, aardrijkskunde, geschiedenis, muziek, kunst, beweging, theater en techniek. Vanuit jouw persoonlijkheid help je de kinderen om hun individuele kwaliteiten te ontdekken en hierin te groeien. Een mooier vak is er niet!

Betrokken

Door de kleinschaligheid van de opleiding, vormen de studenten een hechte groep waarin veel gezamenlijk wordt ondernomen. De eerste vriendschappen worden al gesloten tijdens het bekende introductiekamp.

Studentenleven

nature

Karakteristieke stad

Dordrecht is de oudste stad van Nederland. Dat zie je terug in het karakteristieke centrum met zijn vele hofjes en gezellige winkelstraten. Hier zijn meer dan duizend monumenten te vinden. Verder heeft Dordrecht geen grachten, maar havens. Deze vormen de ruggengraat van de oude stad. Vooral vanaf het Groothoofd, hét terras van Dordrecht, heb je een fantastisch uitzicht over het water!

Ben je een cultuurliefhebber? In de buurt vind je diverse bioscopen, theaters en muziekpodia, zoals Filmtheater De Witt Dordrecht,  Het Energiehuis/Brandstof, Bibelot, Kinepolis en Kunstmin. Hierna ga je natuurlijk langs bij één van de vele cafés en discotheken in het centrum. Wil je nog meer cultuur snuiven? In een kwartier ben je met het openbaar vervoer in Rotterdam. Hier vind je uiteraard alles op het gebied van cultuur en uitgaan!

Wonen en werken

Op kamers in Dordrecht

Ben je op zoek naar een studentenkamer in Dordrecht? We raden je aan om op tijd te beginnen met zoeken. Hieronder vind je links van verschillende landelijke organisaties die kamers aanbieden in Dordrecht en omgeving. Ook kun je de lokale kranten Dordt Centraal en De Dordtenaar lezen.

Alvast werkervaring opdoen?

Via ASA Campus - onderdeel van Hogeschool Inholland - kun je tijdens je studie flexibel werken voor je opleiding en de hogeschool.

Lees meer over ASA Campus

Samen met de regio

Samen met de regio

Als Hogeschool Inholland vinden we het belangrijk dat we nauw samenwerken met het beroepenveld. Deze samenwerking zie je terug in jouw studieprogramma in de vorm van stagelopen,  projecten of opdrachten. Hierdoor kunnen we jou beter opleiden tot toekomstig professional én als mens.

Inholland Dordrecht werkt bijvoorbeeld samen met de volgende schoolbesturen. Zit er iets interessants voor jou tussen?

Wij werken samen met:  

Klik hier voor een kaart met alle scholen die aangesloten zijn

Social media

Volg Dordrecht via social media

Wil je op de hoogte blijven van wat er binnen Inholland Dodrecht gebeurt? Volg ons dan via Facebook of Instagram. Via deze social mediakanalen kun je ook vragen stellen, iets delen of in contact komen met onze studenten en medewerkers.

       Volg ons via Facebook

  Volg ons via Instagram

Opleidingsvarianten

Bekijk de video van de pabo-opleiding (voltijd):

Bekijk de video van de pabo-opleiding (deeltijd):

Bekijk de video van de pabo-opleiding (versnelde variant):

Bekijk de video van de pabo-opleiding (flexibele variant):  

Heb je vragen over Inholland Dordrecht?

Wij staan je graag te woord!