Rotterdam,
23
april
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

‘SJD-flex is een opleiding op maat, en helemaal online-proof’

Dominique en haar baas 'mega-enthousiast' over flexibele deeltijdopleiding SJD

Dominique-Groffen (2)

Na haar mbo-opleiding Pedagogisch Werken Jeugdzorg ging Dominique Groffen aan de slag bij gemeente Rijswijk. De baan was leuk, maar gaf te weinig voldoening. Daarom koos Dominique voor onze flexibele deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening, speciaal voor professionals die een inhoudelijke en verdiepende stap willen nemen in hun carrière. Een opleiding die bovendien al helemaal online-proof is. Gunstig, vooral in deze tijden van corona.

Werkzaam bij de gemeente vroeg Dominique zich af wat ze nou eigenlijk écht wilde. Het antwoord: de mwo-kant op om haar ervaring met jeugd en zorg te combineren in een kantoorbaan en zo uiteindelijk door te groeien naar een beleidsfunctie. “Daarvoor had ik hbo nodig, want werkervaring alleen is niet genoeg. Omdat ik twee kleine kindjes heb, was een voltijdsstudie voor mij niet haalbaar.”

Een kans om door te groeien
Bewust koos Dominique niet voor een thuisstudie bij een particuliere onderwijsinstelling, omdat ze gemerkt heeft dat managers toch eerder gaan voor iemand die een volledige studie heeft afgerond op een hogeschool of universiteit. Dus schreef ze zich in september 2018 in voor de flexibele SJD-opleiding. In samenspraak met én betaald door haar werkgever die haar had zien ‘struggelen’ en haar graag deze kans wilde geven.

Dominique en haar baas zijn ‘mega-enthousiast’ over de opleiding. Dominique omdat ze alle facetten van het SJD-werk meekrijgt en het idee heeft dat zij eigenlijk de voltijdsopleiding doet maar dan in haar eigen tijd – al is dat soms pittig. Haar baas omdat een goede werknemer zo wordt klaargestoomd voor promotie. Binnenkort gaat Dominique binnen haar eigen team stagelopen. “Alleen dan niet meer als junior WMO-consulent, maar op een hoger niveau.”

 

SJD-flex lijkt gemaakt voor deze tijd. Studenten volgen de studie grotendeels thuis, op hun eigen laptop, in hun eigen tijd, in hun eigen tempo.

‘SJD-flex’ lijkt gemaakt voor deze tijd. Studenten volgen de studie grotendeels thuis, op hun eigen laptop, in hun eigen tijd, in hun eigen tempo. Normaal ook vanaf de werkplek, maar dat is nu dan even anders. “Het is sowieso echt een maatwerktraject”, zegt opleidingsmanager Arjen van Tol. “Deze studie volgt de studenten. Zij kunnen hun opleiding helemaal zelf inrichten. Zo bepalen zij zelf in welke volgorde ze de vakken volgen en of ze dat helemaal thuis doen of toch af en toe naar school willen komen. Bovendien levert relevante werk- en studie-ervaring ook nog eens punten op, waardoor ze sommige onderdelen kunnen overslaan.”

Omdat zoveel mogelijk opdrachten worden uitgevoerd ‘op de werkplek’ is deze SJD-opleiding prima te combineren met een baan. Voor professionals in de sociaal-juridische dienstverlening biedt het een unieke kans om door te groeien. Een deeltijdopleiding waarbij optimaal rekening wordt gehouden met je werk is dan ideaal. “Het is een win-win-win-situatie,” zegt Van Tol. “Als student levert je werk je studiepunten op, als werknemer heeft je cliënt meer aan je omdat de kwaliteit van je werk omhooggaat en je werkgever is blij vanwege die blije werknemer en die blije klant.”

Meer weten?
In september 2020 start het nieuwe studiejaar van de flexibele deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening bij Hogeschool Inholland Rotterdam. Zie voor uitgebreide informatie: www.inholland.nl/sjd.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.