Haarlem,
19
november
2021
|
09:19
Europe/Amsterdam

Skinny jeans in de boardroom

Start Up Campus Haarlem in gesprek met webhoster Max van Kekeren

foto Max (1)

Max van Kekeren (21) student Information Technology runt al vier jaar zijn eigen webhostingsbedrijf en ontwikkelt websites. Op deze Dag van de Ondernemer gaat Start Up Campus Haarlem in gesprek met deze ondernemer en oud-deelnemer van SUCH. Wat maakt hem uniek en welke tips heeft hij voor ondernemende studenten?

Niet lullen maar poetsen
“Ik heb een hekel aan papierwerk. Ik ben van nature een doener. Het zit gewoon in mij! Ik denk dat de jongere generatie nu ook niets heeft met al dat geneuzel. We willen gewoon ons werk doen. Als ik er nou goed in ben, laat mij het dan gewoon doen!

Met mijn bedrijf stap ik wel eens een boardroom in met allemaal mensen in pak. Dan zit ik daar met mijn skinny jeans en sneakers. Ze snappen het niet en denken dan dat ik de stagiair ben. Als ik dan vertel dat ik hun ICT’er ben en verantwoordelijk ben voor de server-infrastructuur, kijken ze vreemd op.”

Sociale ICT’er
“Met mijn bedrijf ben ik vier jaar geleden gestart. Wij hosten websites, interne systemen en software voor bedrijven. Als bedrijven dat goedkoop, veilig en snel willen doen, dan zijn ze bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen voor de online infra-structuur en dat alle systemen op elkaar inspelen. Ook zijn wij webdevelopers en bouwen websites. Als een klant iets bij ons afneemt hoop ik dat ze een soort opluchting voelen. Zo van ‘wow, dat ging veel makkelijker dan gedacht’. 

Wat maakt mij uniek? Ik ben voor een ICT’er heel sociaal. Als er een probleem is, kan ik in normale mensentaal uitleggen wat we gaan doen. Ook toon ik veel begrip en luister echt naar hun problemen. Klanten vinden dat fijn en komen daarom bij ons terug. Ik denk dat de combinatie, technisch onderlegd en tevens sociaal een zeldzame combinatie is die door mijn klanten gewaardeerd wordt.”

Na pitch bij SUCH in de lift
“Vorig jaar ben ik gevraagd om de pitchen tijdens de ICE Sessions met Michiel Stokman van BOTS, een beleggingsapp. Op een of andere manier is mijn bedrijf daarna enorm in de lift gegaan. We werden uitgenodigd bij BOTS en daarna zijn er een aantal grote serieuze klanten bijgekomen. Binnenkomen bij zo’n groot bedrijf is lastig maar als je iemand kent, gaan er weer nieuwe deuren voor je open.

Ik ga graag naar de ICE Sessions van SUCH. Ik kijk wie er komt, en of ik iets van de gast zou kunnen leren. Zo leer ik ook weer nieuwe skills en kennis bij voor in mijn bedrijf. Laatst was bij de ICE session met de dames van For You Agency om meer te leren over TikTok. Ik ben op marketinggebied mijn bedrijf aan het uitbreiden. Dan haal ik mijn kennis bijvoorbeeld via de ICE Sessions. Mooi dat ik daarvan kan leren!” 

Klein beginnen en rustig opschalen
“Als tip voor studenten die willen ondernemen, zou ik zeggen: ‘Als je een goed idee hebt, wat écht een probleem oplost voor mensen, dan zou ik er voor gaan!’ Probeer je idee eerst uit in vertrouwde omgeving. Dus bij je familie, vrienden en buren. Vraag ook altijd om feedback van je eerste klanten zodat je hiervan kunt leren. Dan kun je daarna bijschaven of uitbreiden.

Ik heb gemerkt dat bedrijven die heel hard groeien, ook eerder uit elkaar klappen. Ik vind het belangrijker om klein te beginnen en rustig op te schalen. Daar heb je op langere termijn veel meer aan.

Persoonlijk ben ik meer het type wat meer op de achtergrond wilt blijven. Daarom heb ik er ooit voor gekozen om docenten niet specifiek te vertellen over mijn bedrijf (zeker in de vroegere fase). Als je een docent kent die veel weet van jouw vakgebied/business-idee, zou ik daar zeker gebruik van maken.” 

Over SUCH:
Start Up Campus Haarlem is de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Door een inspirerend programma met events en workshops werk je aan ondernemende skills en groeit jouw netwerk razendsnel. Ondernemen begint bij Start Up Campus Haarlem! Wil je weten wanneer het volgende Start Up programma start? Check onze Instagram of website.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.