'Skinny jeans in de boardroom'

Start Up Campus Haarlem in gesprek met webhoster Max van Kekeren

foto Max (1)

Max van Kekeren (23) oud-student Information Technology runt al meer dan vijf  jaar zijn eigen webhostingsbedrijf en ontwikkelt websites.

For the English version, click here.

Niet lullen maar poetsen
‘Ik heb een hekel aan papierwerk en geloof in praktische oplossingen. Ik ben van nature een doener met een focus op praktische en simpele oplossingen. Ik denk dat de jongere generatie nu ook niets heeft met al dat geneuzel. We willen gewoon ons werk doen. Als ik er nou goed in ben, laat mij het dan gewoon doen!

Met mijn bedrijf stap ik regelmatig een boardroom in met managers en consultants in chique pakken. Dan zit ik daar met mijn skinny jeans, sneakers en trui.  Ze verwarren mij vaak met de stagiair. Als ik dan vertel dat ik hun ICT’er ben en verantwoordelijk ben voor de server-infrastructuur, kijken ze vreemd op.’

Sociale ICT’er
‘Met mijn bedrijf ben ik 5,5 jaar geleden gestart. Wij hosten websites, interne systemen en software voor bedrijven. Als bedrijven dat goedkoop, veilig en snel willen doen, dan zijn ze bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen voor de online infra-structuur en dat alle systemen op elkaar inspelen. Ook zijn wij webdevelopers en bouwen websites. Als een klant iets bij ons afneemt hoop ik dat ze een soort opluchting voelen. Zo van ‘wow, dat ging veel makkelijker dan gedacht’.

Naast webhosting en webdevelopment heb ik zelf een achtergrond in AI / Machine Learning. Ik vind het hartstikke leuk om juist met het midden-klein bedrijf te gaan kijken hoe we AI / Machine Learning kunnen implementeren in hun bedrijfsvoering. Denk aan; automatische object herkenning in foto/video, inkoop-verkoop voorspellingen voor winkels, audio omzetten naar tekst of AI gebruiken om op de beurs te handelen.

Wat maakt mij uniek? Ik ben voor een ICT’er heel sociaal. Als er een probleem is, kan ik in ‘normale mensentaal’ uitleggen wat we gaan doen. Ook toon ik veel begrip en luister echt naar hun problemen. Klanten vinden dat fijn en komen daarom bij ons terug. Ik denk dat de combinatie, technisch onderlegd en tevens sociaal een zeldzame combinatie is die door mijn klanten gewaardeerd wordt.’

Als je iemand kent gaan er deuren open
‘Vorig jaar ben ik gevraagd om de pitchen tijdens de ICE Sessions van Start Up Campus Haarlem met Michiel Stokman van BOTS, een beleggingsapp. We werden uitgenodigd bij BOTS en daarna zijn er een aantal grote serieuze klanten bijgekomen. Binnenkomen bij zo’n groot bedrijf is lastig maar als je iemand kent, gaan er weer nieuwe deuren voor je open. Zo handelen we met onze AI via het BOTS platform ook op de markt.

Ik kom graag bij SUCH. Ik kijk wie er komt, en of ik iets van de spreker zou kunnen leren. Zo leer ik ook weer nieuwe skills en kennis bij voor in mijn bedrijf. Zo was ik er ook met de dames van For You Agency om meer te leren over TikTok. Ik ben op marketinggebied mijn bedrijf aan het uitbreiden. Dan haal ik mijn kennis bijvoorbeeld via Start Up Campus Haarlem. Mooi dat ik daarvan kan leren!’

Klein beginnen en rustig opschalen
‘Als tip voor studenten die willen ondernemen, zou ik zeggen: ‘Als je een goed idee hebt, wat écht een probleem oplost voor mensen, dan zou ik er voor gaan!’ Probeer je idee eerst uit in vertrouwde omgeving. Dus bij je familie, vrienden en buren. Vraag ook altijd om feedback van je eerste klanten zodat je hiervan kunt leren. Dan kun je daarna bijschaven of uitbreiden.

Ik heb gemerkt dat bedrijven die heel hard groeien, ook eerder uit elkaar klappen. Ik vind het belangrijker om klein te beginnen en rustig op te schalen. Daar heb je op langere termijn veel meer aan.

Persoonlijk ben ik meer het type dat meer op de achtergrond wilt blijven. Daarom heb ik er ooit voor gekozen om docenten niet specifiek te vertellen over mijn bedrijf (zeker in de vroegere fase). Als je een docent kent die veel weet van jouw vakgebied/business-idee, zou ik daar zeker gebruik van maken.’

Over SUCH:

Start Up Campus Haarlem is de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Door een inspirerend programma met events en workshops werk je aan ondernemende skills en groeit jouw netwerk razendsnel. Ondernemen begint bij Start Up Campus Haarlem! Wil je weten wanneer het volgende Start Up programma start? Check onze Instagram of website.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.