Alkmaar,
26
februari
2019
|
09:44
Europe/Amsterdam

Stage-event Connect2Business nog groter

Veel bedrijven hebben zich aangemeld voor het stage-event Connect2Business, dat dinsdag 12 maart 2019 wordt gehouden bij Inholland Alkmaar. Het evenement is bedoeld voor tweedejaarsstudenten van de Alkmaarse opleidingen Business Studies, Accountancy en Finance & Control die op zoek zijn naar een geschikte stageplaats. De voorbereidingen voor het grote stage-event zijn in volle gang. Ruim 50 bedrijven gaan speeddaten met de 200 Alkmaarse studenten.

50 bedrijven
 “Wie had kunnen bedenken dat er zoveel bedrijven zouden zijn om zich op ons stage-event Connect2Business te presenteren aan onze studenten”, vertelt Stephanie over de Linden, organisator van het event en docent. Stephanie doet de organisatie samen met mededocent Eva Pennings. Dit jaar is het event uitgebreid met foodtrucks waaronder Wrap ‘n’ Rolling, Mr. Fresco en Looping Good waar je heerlijk 'smash ’n roll ice-cream' kunt halen tijdens lunchtijd. Tevens is er een internationale hoek ingericht waar studenten in gesprek kunnen gaan met bedrijven die buitenlandse stages aanbieden.

Enthousiasme
“Het enthousiasme bij de deelnemende bedrijven is enorm groot, er is zelfs een aanzienlijke wachtlijst. Iedereen wil zich presenteren aan onze studenten en ze binnenhalen voor een mooie stage. Veel bedrijven hebben te maken met een tekort aan personeel en willen de studenten graag verleiden voor die stage die uit kan monden in een mooie baan”, vertellen Eva en Stephanie.

Website
Bedrijven konden zich aanmelden via een speciale website voor deelname aan het stage-event Connect2Business. De website is nu toegankelijk voor onze studenten om dat interessante stagebedrijf te bekijken. Zo weet een student met welk bedrijf hij of zij sowieso in gesprek wil gaan op 12 maart; een mooie voorbereiding. Dat wordt netwerken geblazen en die ideale stageplek vinden!

Van het evenement worden er 12 maart twee aftermovies gemaakt, waarin bedrijven en studenten geïnterviewd worden over de meerwaarde, beleving en ervaringen van deze dag. De film wordt gemaakt door Baniti.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.