's Hertogenbosch,
13
juni
2022
|
17:28
Europe/Amsterdam

Student Sportkunde Imrane Aboulhadi is dé Hbo Held 2022

Imrane Aboulhadi is dé Hbo Held 2022

Imrane Aboulhadi, student Sportkunde aan Hogeschool Inholland Haarlem, mag zich vanaf vandaag Hbo Held 2022 noemen. Tijdens het VH-congres 2022 is Imrane gekozen  door het aanwezige publiek als winnaar. Imrane runt in het Amsterdamse Osdorp het project Onside, waarmee hij jongeren in het stadsdeel helpt hun dromen na te jagen. Met de hbo held-verkiezing wil de VH inspirerende projecten laten zien die hbo’ers vaak al tijdens hun studie oppakken. 

Foto: Henriëtte Guest

Aboulhadi ontving de prijs maandagmiddag 13 juni uit handen van VH-voorzitter Maurice Limmen. “Het is een enorme eer om deze prijs te winnen en om als student iets bij te dragen aan de maatschappij”, aldus Imrane. De prijs bestaat uit een award en 1000 euro. Met het bedrag wil hij het initiatief uitbreiden, mogelijk naar andere wijken in de stad. “Ik ben dit begonnen voor de jongeren uit mijn buurt en ben er dankbaar voor dat het een succes is”, zegt de winnaar van de prijs.

Toen Imrane besefte dat een professionele voetbalcarrière niet voor hem was weggelegd, koos hij voor de opleiding Sportkunde. Na een inspirerende stage bedacht hij een plan om jongeren uit zijn eigen buurt te helpen. Osdorp kent problemen met hangjeugd en schoolverlaters. Met zijn eigen opgerichte stichting Onside krijgt hij wekelijks zeventig jongeren aan het sporten en heeft hij jongeren in de leeftijd van elf tot achttien jaar letterlijk en figuurlijk in beweging gekregen.  

Zelfredzaamheid bijbrengen 
Bijzonder is dat Imrane ze geen programma voorschotelt, maar de jongeren betrekt om daar invulling aan te geven. Hierdoor brengt hij ze zelfredzaamheid bij en laat hij zien dat ze zelf iets kunnen bereiken. Imrane moedigt ze aan om hun eigen droom te verwezenlijken. Van weer naar school gaan tot een eigen zaak beginnen. Hij geeft het goede voorbeeld door dit alles via fondsen en donateurs te financieren. Jongeren voelen zich bij hem veilig en vertrouwd waardoor hij echt het gesprek met ze aangaat. Dat zijn positieve aanpak werkt, bewijst het groeiend aantal jongeren dat wekelijks bij Stichting Onside sport.

foto Imrane (1)

Eerder vroeg Start Up Campus Haarlem, het innovatiecentrum van Inholland Haarlem, Imrane Aboulhadi (21) in een interview naar zijn motivaties en drijfveren als ondernemende student. Hieronder een fragment. Het hele interview  kun je hier lezen.

“Alles wat ik doe, doe ik vanuit passie. Ik probeer altijd het positieve uit een situatie te halen en daarmee anderen en mezelf omhoog helpen. Met een sterke wilskracht, komt het goed.”

“Ik ben zelf geboren en opgegroeid in Osdorp. Ik merkte dat mijn eigen vrienden de foute kant op gingen. Ze hadden geen goed voorbeeld, geen rolmodel. Ik had dat wel, dat was mijn broer.  Vaak zie je dat een vader tegenwoordig minder weet over wat er buiten gebeurt. Ik had een broer die het wel wist. Hoe gevaarlijk het is, om te lang buiten te blijven met verkeerde vrienden. Ik kreeg daarom al vroeg verantwoordelijkheidsgevoel. Je hoeft geen broer te zijn, maar je kunt als rolmodel wel als grote broer fungeren.”

“Daarom maak ik nu een nieuwe start met mijn beweging Onside. Hiermee help ik jongeren naar zelfredzaamheid. Ik gebruik sport en cultuur als middel. We voetballen samen en ik organiseer contactmomenten om samen te chillen. Ik wil ze omringen met positiviteit en rolmodellen. Ondertussen bouwen we aan een vertrouwensband.”

 

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Monique
14
June
2022
Er staat dat de VH Imrane heeft gekozen. Dat is niet correct: de jury bestond uit 11 studenten die 3 projecten hebben genomineerd. Gisteren is op het VH congres gestemd na het zien van alle filmpjes van de projecten. Imrane is door het aanwezige publiek gekozen als winnaar. Een overtuigend verhaal waar heel veel mensen achter konden staan. Van harte gefeliciteerd Imrane!
Daan Stet
14
June
2022
Dank, is aangepast!