Den Haag,
20
april
2023
|
20:16
Europe/Amsterdam

Studenten aan de slag voor Bevrijdingsfestival Den Haag

Op 5 mei Is Inholland Den Haag samen met andere hoger onderwijsinstellingen en studentenverenigingen aanwezig op het Haagse Bevrijdingsfestival

In Den Haag, de stad van vrede en recht, weten we hoe belangrijk vrijheid is. Vrijheid – waaronder de vrijheid om te studeren – is niet overal vanzelfsprekend. Om bij onze vrijheid stil te staan, organiseert studentenstad Den Haag op 5 mei voor de tweede keer de HI The Hague Student Experience op het Bevrijdingsfestival.

HI The Hague Student Experience
De ‘Hi The Hague Student Experience’ is speciaal voor bezoekers die de sfeer van Den Haag studentenstad willen proeven.  Je kunt hier studenten ontmoeten van hogescholen en universiteiten, dansen op hippe tracks van student dj’s die hebben meegedaan aan de Haagse dj-contest en deelnemen aan leuke sport- en spelactiviteiten van studenten.

Deelname Inholland
Meerdere Inholland-studenten werken samen voor het Bevrijdingsfestival. Creative Business studenten hebben vanuit de organisator van het festival de opdracht gekregen om te onderzoeken hoe ze de boodschap van 5 mei goed kunnen overbrengen bij jongeren. Daarnaast hebben studenten van het Studentsucces Centrum spelactiviteiten bedacht waaraan bezoekers op 5 mei kunnen deelnemen. Het Inholland rad van fortuin bepaalt welk spel je speelt. Draait aan het rad, speel mee en win leuke prijzen.  

Kom ook met ons de vrijheid vieren en ontdek wat Den Haag studentenstad in huis heeft! Bekijk op studeerindenhaag.nl. wat er te doen is op de Student Experience.

Aanwezigheid burgemeester en bestuurders ho-instellingen
Tijdens het Bevrijdingsfestival is er in de middag een speciaal welkom voor burgemeester Jan van Zanen en bestuurders van de deelnemende hoger onderwijsinstellingen. Vanuit Inholland is Marije Deutekom aanwezig in de Hi The Hague Student Experience om studenten en bestuuders te ontmoeten.

Optreden ICB-student Florian  Wessiepe
De winnaar van de Haagse dj-contest 2023 is onze eigen ICB-student Florian Wessiepe.  Hij mag als beste student dj om 19.00 uur draaien op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival.  Kom je hem ook aanmoedigen?

Wezz aankondiging optreden

Openingstijden Bevrijdingsfestival en aftermovie 2022
De Hi The Hague Student Experience is open van 12.00 - 20.00 uur en kun je direct links naast de ingang van het Bevrijdingsfestival vinden.  
Het Bevrijdingsfestival op het Malieveld opent om 12.00 uur en sluit om 23.00 uur. Bekijk hier hoe tof het festival vorig jaar was, gefilmd door onze student Mikki Toirkens.