Alkmaar,
01
september
2021
|
13:08
Europe/Amsterdam

24 uurs Onderwijsbattle: Connect to Create - Vandaag is het zo ver!

Wie komt na deze intensieve battle met hét winnende idee?

groepje_studenten_computer

Vandaag is het zo ver en tijd voor de 24 uurs Onderwijsbattle: Connect to Create. Studententeams van verschillende opleidingen van verschillende locaties van Hogeschool Inholland gaan met elkaar de strijd aan om in 24 uur een oplossing vinden voor uitdagende cases uit het werkveld. Dit alles vindt plaats in het AFAS-stadion in Alkmaar.

In de onderwijsbattle, die echt 24 uur duurt, werk je als student met een team aan een case uit het werkveld. Zes verschillende organisaties en bedrijven formuleren een maatschappelijk vraagstuk waarvoor studenten een vernieuwende dienst of een innovatief product bedenken. Voor voetbalclub AZ bijvoorbeeld, gemeente Alkmaar, Dutch Weed Burger of het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum. Allemaal zitten zij te springen om innovatieve ideeën! De organisaties (en de cases) zijn gekoppeld aan verschillende thema’s die voor Inholland belangrijk zijn, zoals duurzaamheid en diversiteit. 

Programma 
Na een feestelijke opening gaan de studententeams in verschillende fases aan de slag. 24 uur lang krijgen de studenten begeleiding van docentbegeleiders en alumni. Ook staan er vele activiteiten op het programma om nieuwe inspiratie op te doen, om energiek te blijven en nieuwe energie te krijgen en elkaar beter te leren kennen als team. Denk bijvoorbeeld aan een ‘energizer’ begeleid door de staf van AZ, dat wil je niet missen!

Pitchen tijdens liveshow 
De teams krijgen 24 uur lang de tijd om hun ideeën zo ver mogelijk uit te werken en een prototype te maken. Aan het einde van de 24-uurs Onderwijsbattle pitchen de studententeams hun innovatieve idee aan de jury, live tijdens de Inholland-jaaropening op donderdag 2 september. De winnaars gaan er vandoor met 2000 euro aan prijzengeld om hun idee te verwezenlijken. Nummer 2 en 3 winnen 500 euro. 

Als eerste weten wat er gebeurt tijdens de battle? 
Je kunt de battle live volgen via deze link. Of volg de Onderwijsbattle via Instagram en zorg dat je niks mist!