Haarlem,
03
juli
2019
|
10:25
Europe/Amsterdam

Studentencampagne Moodle van start

782034 INH MOODLE LOGO DEF_RGB

Om onze studenten al voor de zomer te informeren over het nieuwe leermanagementsysteem (LMS) Moodle zijn we vanaf vorige week gestart met een campagne. Studenten hebben een link naar een promofilmpje ontvangen en kunnen alvast een kijkje nemen op moodle.inholland.nl. Met vragen kunnen ze terecht op moodlesupport.inholland.nl zodat zij bij de start van het nieuwe schooljaar goed geïnformeerd zijn.

Waarom al voor de zomer deze campagne?
Om Moodle straks goed te implementeren hebben we studenten in panels gevraagd hoe zij het liefst geïnformeerd worden over de overgang naar deze nieuwe leeromgeving. Zij gaven aan dat ze het liefst voor de zomer al informatie krijgen dat ze gaan werken met Moodle, via bijvoorbeeld een korte video via de e-mail, een teamleider, studentenoverleg of klassenvertegenwoordiger. Het hoe en wat daarna, oftewel de details, verwachten ze wel uit te komen, dan wel via hun docenten te horen. Inmiddels hebben studenten van het leerwerkbedrijf Rookie Entertainment onderstaande introductievideo bedacht en gemaakt met wat handige tips & tricks.

Video studenten (NL) - de versie met Engelse ondertiteling vind je hier

 

Introductie Moodle overal zichtbaar
Vanuit alle domeinen zijn projectleiders al geruime tijd bezig met de overgang naar ons nieuwe LMS en zijn er voor alle opleidingen ambassadeurs/coördinatoren en onderwijs- en ICT-experts betrokken die de docenten helpen bij de overgang. Met elkaar proberen we zoveel mogelijk studenten op de hoogte te brengen van genoemde video. Met een paar honderd views gaan we de goede kant op. Daarnaast hangen er vanaf deze week op alle locaties posters en staan er optrekwanden. Via docenten, een bericht op Blackboard, banners op Insite en de MijnInholland-app verwachten wij zoveel mogelijk studenten al voor de vakantie te informeren.

Hulp nodig?
In de laatste week van de vakantie en de eerste twee weken van het nieuwe studiejaar zijn er op alle locaties supportteams aanwezig (met uitzondering van Dordrecht, daar wordt al met Moodle gewerkt). De supportteams staan op een centrale plek op alle locaties en lopen rond om eventuele vragen van studenten over Moodle te beantwoorden. Daarnaast zijn collega's van de servicepunten getraind om, waar nodig, te helpen bij het eerste gebruik van Moodle. Waar en wanneer de supportteams aanwezig zijn staat in de loop van de zomer op moodlesupport.inholland.nl. Nu staan hier al kennisclips, zelfstudiemateriaal, handleidingen en antwoorden op veelgestelde vragen.

Moodle is voor studenten visueel aantrekkelijk. En omdat de interactie vooral binnen Moodle plaatsvindt, is er in de klas veel meer ruimte voor verdieping!
Docenten over Moodle
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.